home to blog Sa iti tot cumperi iPad

Sa iti tot cumperi iPad

Apple se confrunta astazi cu cea mai mare problema de securitate de pana acum. 114.000 de adrese de mail si date de identificare ale posesorilor de iPad 3G de pe reteaua AT&T au fost vulnerabile unui SQL Injection pana mai adineauri. Chiar daca bug-ul s-a reparat, eroarea a fost fructificata, drept urmare cine a vrut si-a facut rost de numele si mailul persoanelor care au iPad-uri in Statele Unite.

Eroarea si bresa de securitate au aparut din cauza faptului ca utilizatorul se autenifica in retea cu un nume si o adresa de mail. Acestea erau stocate de catre furnizorul de date, dar se pare ca au fost stocate insuficient de bine.

Si de aici nu numai ca se pune intrebarea daca datele tale sunt bine  si confidentiale acolo unde sunt, ci care e bresa de securitate a device-urilor ce utilizeaza Android, alt sistem de operare ce se autentifica pe baza de adresa de mail.

Detalii aici.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on “Sa iti tot cumperi iPad

  1. Uite d-asta nu mi-as cumpara niciodata asa ceva. Ei spun ca au securitate impenetrabila…etc…dar cand colo..uite ce se intampla 🙂

  2. Eu cred că iPad-ul ăla are nevoie de Windows cu licenţă şi de Kaspersky, este singurul AV care poate proteja…

  3. si ramine intrebarea “Si este problema iPad-ului pentru ca?” a.. ca serverul AT&T a fost spart. ce sa le fac daca folosesc un server windows.

  4. Este afectat si Apple Inc. in aceasta situatie. Evident, titlul lui Cristi, ca si articolul pe care-l citeaza, este unul tendentios. Apple Inc transfera increderea de care se bucura in randul utilizatorilor de iPad/iPhone catre compania AT&T.

  5. Este afectat si Apple Inc. in aceasta chestiune. Apple Inc transfera increderea de care se bucura in randul utilizatorilor de iPad in mod special dar si a oricaror altor produse comercializate, catre compania AT&T. Articolul lui Cristi, ca si cel pe care-l citeaza, este unul tendentios. Toata lumea este atenta sa-i prinda pe picior gresit si sa-i taxeze. E normal sa se intample asa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.