home to blog Sa facem si noi ca altii au facut deja

Sa facem si noi ca altii au facut deja

Cosmote si Romtelecom au dat mana, au dat palma si s-au trezit ca vor sa dea poporului convorbiri gratuite intre mobil si fix. Ei se lauda ca ar fi primii, eu le zic ca exista si RDS pe langa ei. RDS care a venit cu oferta asta de la inceputul anului de cand au lansat digi mobil. Adica la RDS avem deja pe acelasi abonament / contract telefon fix, mobil (cu convorbiri gratuite intre ele), televiziune si internet.

Acum Cosmote si Romtelecom fac acelasi lucru, oferind convorbiri gratuite intre mobilul de la cosmote si fix-ul de la romtelecom.  Pe langa asta romtelecom va intra si ea in piata telefoniei mobile cu propriul sistem de telefonie mobila, venind astfel sa intareasca ofertele cosmote.

Cum nu vad inca sa avem un singur contract la romtelecom de care sa beneficiem de toate ofertele, sau sa platim toate serviciile pe o singura factura, sau intr-un format online, ramane sa vedem cum se vor dezvolta retelele.

Partea misto la toata conferinta asta a fost ca m-am intalnit cu Tereza, am vorbit despre online si probabil am convins-o sa se implice in intalnirile de oameni specializati in online organizate de Manafu.

13 thoughts on “Sa facem si noi ca altii au facut deja

 1. se poate compara acoperirea Cosmote cu cea pe care o are DIGI.Mobil?

  Digi.Mobil se poate numi telefon celular cu arie restrânsă de operare sau urban-cell, dacă vrem să fim englezi.

 2. Era evident ca se va ajunge aici atata timp cat Romtelecom este preluata de greci. Daca ne aducem aminte, inainte sa se asocieze cu OTE-Grecia, aparuse CosmoROM, dupa asociere, s-a transformat in CosmOTE. De acum e doar o chestiune de timp pana sa lanseze optiuni si oferte similare celor din Grecia.

 3. salut,(am mai trimis un comentariu, banuiesc ca a fost o eroare, de n-a aparut 🙂

  sincer: tu folosesti serviciile operatorului pe care il ridici in slavi pentru inovatie, de zici ca-ti plateste ratele?!
  da o cautare pe internet si o sa ai niste surprize privind gradul de multumire al clientilor. Sa-ti spun ca eu am incercat sa suspend abonamentul la RCS&RDS si pentru asta ar fi trebuit sa ma plimb prin tot bucurestiul pe la diferite puncte de lucru?
  sa-ti spun de cate ori mi-a picat internetul, pana m-am saturat de ei si de lipsa lor de reactie si comunicare?!

  Piticu, cu tot respectul, reseteaza-te! 🙂

 4. @Deea: Romtelecom a fost cumparat de OTE inainte de lansarea Cosmorom. Reteaua de telefonie mobila a fost o conditie impusa de statul roman cumparatorului. Din aceasta cauza falimentul Cosmorom nu a putut fii declarat.
  In ce priveste ofertele pot sa-ti spun ca Romania este o tara destul de binecuvantata (daca pot spune asa) la capitolul asta. In nicio tara in care am fost nu am avut placerea sa gasesc oferte similare celor din tara noastra.

 5. nu victor, era doar ideea de principiu. Din fericire de la RDS am decat televizor si telefon. Bine ca nu le folosesc prea des ca sa ii pot injura suficient.

 6. Cosmote si Romtelecom sunt…deja “mana-n mana”, actionariat s.a.m.d., nu mai aveau cum sa-si mai (re)dea mana… 🙂

  Daca preturile convorbirilor si altor serviciilor pe mobil (si catre fix…etc) scad, e bine.

  Aiureala o sa fie pentru cei care conteaza daca suna in retea sau nu, acum, dupa ce s-a dat voie sa treci cu acelasi numar dintr-o retea intr-alta…Probabil nu vor fi foarte multi, insa operatorilor am inteles ca li se vor pune niste obligatii (gen avertizare cand suni pe un numar, sa-ti indice in ce retea e apelatul etc). Nu e exclus sa apara si oferte destul de…uniforme, ulterior.

 7. La RDS nu exista cuvantul NELIMITAT cand vine vorba de convorbiri telefonice.
  Stiu pentru ca sunt abonat RDS 4 PLAY.

  Iar cine compara acoperirea de 98,2% a Cosmote-ului cu caterinca Digi Mobil… sigur are probleme cu bila.

 8. Haha, aici in Canada, convorbirile locale is free, ma refer la cele de pe fix, iar de pe mobil ai orar asemanator celui din romania, adica seara si in weekend sau sarbatori legale vorbesti gratis 😛

 9. 1. Romtelecom in mometul de fata are 3 aactionari: OTE, DEUTSCHE TELEKOM si STATUL ROMAN.
  2. COSMOTE nu e Romtelecom cum digimobil e rds.
  3. acoperirea nu suporta comparataie.
  4. pentu persoane fizizce Romtelecom are pachete de servicii integrate (telefon, televiziune si date)
  5. diversitatea serviciilor oferite de Romtelecom acopera o arie cat mai mare asftel incat sa satisfaca nevoilede comunicare ale fiecarura(VPN, INTERNET best effort si garantat, linii inchiriate, hosting data center-cel mai mare din sud estul Europei, centrale telefonice, etc..etc)
  6…si cel mai important cand se opreste curentul, telefonul iti functioneaza fata de cel de la Rds.
  Deci cele 2 companii nu se pot compara din punct de vedere ale serviciilor oferite.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: