home to blog Sa afisam taxele separat?

Sa afisam taxele separat?

Adineauri ma laudam pe twitter ca am primit un spam in care o agentie de turism ma invita de 1 Mai in Bulgaria la hotel de 5 stele, nu stiu ce sejur, la 58 de euro de persoana.  Instant a sarit nu stiu ce firma din .ro care ne propunea ceva in Romania la 108 euro  de persoana. Asa ca inevitabil i-am intrebat de ce ne propun astea, pentru ca ei n-au drumuri, n-au locuri de parcare, n-au conditii si nici serviciile de la bulgari. Raspunsul a fost socant: la bulgari nu sunt produsele asa de scumpe, nu sunt taxele si impozitele asa de mari.

Gandirea gresita.

Drept urmare daca taxele si impozitele sunt mari noi nu mai facem nimic, nu investim in nimic, nu oferim servicii, doar ne gandim cum sa facem bani repede si ce ne ramane dupa ce platim statului.  Cu alte cuvinte in loc sa militam pentru impozite mai mici, in loc sa facem lobby pentru o lege care sa protejeze, sa sustina sau sa ajute turismul romanesc, ne cramponam in impozite si taxe, iar din cauza asta la noi e de 2 ori mai scump decat la bulgari, desi nu oferim serviciile lor. Noi vrem sa recuperam investitia.

Preturile sunt mici.

Hai sa ne gandim ce ar fi sa afisam la pompa: Benzina :2.5 lei pe litru, pret total cu taxe 5.2 lei.  Sau sejur o saptamana la mare in perioada 15 – 20 iulie, pret 500  euro, cu pret total cu taxa de smecher, taxa de hotel scump, taxa de mare, taxa de loc de parcare 2.500  euro.
Bine ppoate sa mearga si invers, pretul benzinei 5.9 lei, din care 3.8 lei taxe pentru stat.

Eu zic ca o data ne-am simti mai bine stiind ca achizitionam produse la preturi mici, a doua oara am putea stimula statul sa revizuiasca impozitarea. Si nu asa, ci pe principiul luam mai putin dar de mai multe ori, decat luam mult si deloc.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Sa afisam taxele separat?

  1. INTELEG CE SPUI DAR EU DACA FAC SEJURUL 58 EURO NU SE MAI NUMESTE AFACERE! PT SEJURUL CARE IL OFER EU PLATESC UTILITATITI ETC 90EURO IL FAC 108 PT A PUTEA AVEA CEVA PROFIT PT INVESTITII VIITOARE DACA FAC 58 EURO IN 2 3 LUNI FALIMENTEZ PT CA DIFERENTA DE 32 EURO TREBUIE SA 0 PUN DIN BUZUNAR! HAI SA SPUNEM CA NU PIERD 32 DAR 15-20 TOT PIERD!

  2. Nu inteleg care este argumentatia pentru a alege un serviciu de doua ori mai scump cu conditii mai proaste. Sa fie legata de patriotism ? Dar de ce nu la ei, hotelierii ?

  3. Sa fim seriosi. De curiozitate m-am uitat pe cateva site-uri de turism cautand la ofertele lor skipass gratuit, inclus in sejur, etc. multa frectie. cum draq sa vina lumea la voi cand nu sunteti in stare sa dati un amarat de skipass. sa nu mai vorbesc de pretul acestuia: 18 RON o urcare (Predeal, Sinaia, Busteni)

    Austria (95% din sejururi au skipass inclus)
    Sa moara hotelierii si cabanierii de ciuda ca la anul in Austria ma duc. Fuck off romanian tourism.

  4. In Romania e fix jeapca pe fata. Chelneri ciufuti ( si imi aduc aminte de vara trecuta. Mai multi clienti batuti de chelnerii din Eforie), mancare infecta, ciuciu all inclusiv, ciuciu hotel decent, ciuciu bun simt. Dar si la ei e un minus: nu au muierile noastre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.