home to blog Romanii pe aeroporturi.

Romanii pe aeroporturi.

Daca atunci cand am fost la Moscova eram bucuros sa mai vad cate un roman prin preajma care sa vorbeasca romaneste si i-am multumit unui care m-a ajutat in romaneste cu informatiile despre accesul in Rusia, nu acelasi lucru il pot spune si despre Amsterdam.
La plecare a fost totul foarte repede. Am apucat sa fumam o tigara, dintr-un zbor de la Bucuresti spre Johannesburg si am plecat pentru urmatorul zbor. La intoarcere, m-am oprit acum intr-o carciuma unde e si loc de fumat, de unde scriu si acum. Bineinteles la locul de fumat niste romani. Se intalnisera aici un tip si o tipa si stateau si vorbeau in romaneste, mintindu-se unul pe celalalt care unde a fost, care ce locuri a vazut, care e mai bun decat celalalt.

Eu m-am asezat linistit la o bere si o tigara, incercand sa evit sa dau in vileag faptul ca sunt roman, stiind faptul ca asta nu e un motiv de lauda pe aici, deoarece majoritatea ne cunosc naravul.
Si nici n-am terminat de scris astea si nici n-am ajuns la poarta de imbarcare cand aud un strigat de lupta al unei mame: “Ionut treci in pizda matii aici, unde te duci?”, iar raspunsul a fost imediat: “lasa-ma dracului in pace, stiu eu.”

Urmeaza introarcerea intr-o tara pe care am ajuns sa o iubim, fiind o saptamana departe, atat de mult incat sa ne dorim sa fim inca o data  oriunde in afara ei, cat mai departe, acolo unde alti romani n-au ajuns ca sa ne stirbeasca reputatia, puterea de munca, constiinciozitatea si loialitatea.

6 thoughts on “Romanii pe aeroporturi.

  1. Clar, romanii pot fi cu siguranta recunoscuti oriunde, mai ales romanii aia care se cred “adevarati patrioti” si pentru care “o mama de bataie e mai sanatoasa decat o vorba buna” …

  2. haidi bre… daca era un amercan cu “get right here, what a fuck man?!?!” era cool. dar treci in pula mea aici sau in pizda masii, nu e ok.
    mi se pare aiurea snobismul asta prin care trec astia ca tine, prinsi de valul capitalismului cu marketing, upsell si tot felu de expresii intortocheate.
    ce pula mea, adica americanu poa sa zica shut a fuck up, small guy, air eu nu pot sa iti zic taci in pula mea, piticule?

  3. @Marius Moga: si cam ce crezi tu ca putea face pe-acolo? Stai sa infiinteze Vantu o filiala Realitatea in Soweto mai intai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.