Românii nu mai descarcă aplicații pe telefoane

Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Românii au devenit mai selectivi când vine vorba de aplicații pentru telefoanele mobile. Au învățat că aplicațiile le mănâncă performanțele telefonului și din cauza asta nu vor să le mai instaleze. Pe lângă asta, oamenii cam refuză să se asocieze cu vreun brand sau cu vreo aplicație pe care o instalează pe telefon. Cam nu vor să vadă și un prieten sau oricine altcineva, care le mai ia telefonul din mână să se bucure de ele, că au instalat aplicația aia sau cealalta.

De altfel, cifrele spun că 32% dintre români descarcă aplicații de pe smartphone o dată la trei săptămâni, 20% o data pe luna, iar 27% o data pe an. Asta după ce în 2013, 34% dintre utilizatori descărcau aplicații o dată la trei săptămâni. Această prezentare a fost facută în cadrul Mobifest de către Unlock Research.

Iar cele mai utilizate aplicatii sunt: retelele de socializare FB, 62%, instant messaging, 48% WhatsApp, e-mail 35%, Yahoo!  Asta arată  o creștere în social media și aplicațiile pentru mesagerie instant, altele decât clasicul SMS.

În medie sunt maxim 20 de aplicații instalate pe telefon – aici sunt incluse aplicațiile default ale telefonului mobil, iar rata lor de folosire zilnică se ridică la cifra 7. Și dacă stăm sa ne gândim, avem printre ele, facebook, messenger, viber, whatsapp, mail, instagram, vreo aplicație de știri, vreo aplicatie de GPS – waze sau cazul meu, telecomanda de la televizor, care o am doar pe mobil, pentru că telecomanda fizică a televizorului nu funcționează.

Detalii suplimentare găsiți și în prezentare.

 

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 Responses

 1. Dan

  Eu interpretez si altfel statisticile: din ce in ce mai multi oameni “normali” isi cumpara smartphone; daca la un moment dat 90-95% dintre posesorii de smartphone era geeks pasionati de tehnologie. Acum mai mai reprezinta 20-30%?

  Si pe masura ce scade procentul de geeks scade si procentul de aplicatii, ca oamenii “normali” nu isi instaleaza suta de aplicatii pe telefon (ca mine), se rezuma la 10-20 maxim.

  Reply
 2. mihai

  Nici eu nu am prea multe aplicatii pe telefon. Am un telefon foarte bun, care suporta o utilizare destul de intensa, dar mi se pare ca nu sunt extrem de utile multe aplicatii. Pot parea foarte inteligente si folositoare, dar pe urma le folosesti de cateva ori si gata.

  Reply
 3. mihnea

  Nici eu nu detin foarte multe eplicatii pe telefon deoarece multe dintre ele chiar nu sunt utile desi detin un telefon destul de performant.

  Reply
 4. mapnyc

  Asta este si ideea la smartphone. Sa instalezi pe el ce ai nevoie când ai nevoie si daca ai nevoie.

  Reply
 5. smart

  Cred ca cand ai un telefon si este nou la inceput descarci tot ce-ti cade, mai apoi peste un timp stergi tot si lesi doar aplicatiile care cu adevarat le folosesi zilnic.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.