Românii nu mai descarcă aplicații pe telefoane

Românii nu mai descarcă aplicații pe telefoane

Românii au devenit mai selectivi când vine vorba de aplicații pentru telefoanele mobile. Au învățat că aplicațiile le mănâncă performanțele telefonului și din cauza asta nu vor să le mai instaleze. Pe lângă asta, oamenii cam refuză să se asocieze cu vreun brand sau cu vreo aplicație pe care o instalează pe telefon. Cam nu vor să vadă și un prieten sau oricine altcineva, care le mai ia telefonul din mână să se bucure de ele, că au instalat aplicația aia sau cealalta.

De altfel, cifrele spun că 32% dintre români descarcă aplicații de pe smartphone o dată la trei săptămâni, 20% o data pe luna, iar 27% o data pe an. Asta după ce în 2013, 34% dintre utilizatori descărcau aplicații o dată la trei săptămâni. Această prezentare a fost facută în cadrul Mobifest de către Unlock Research.

Iar cele mai utilizate aplicatii sunt: retelele de socializare FB, 62%, instant messaging, 48% WhatsApp, e-mail 35%, Yahoo!  Asta arată  o creștere în social media și aplicațiile pentru mesagerie instant, altele decât clasicul SMS.

În medie sunt maxim 20 de aplicații instalate pe telefon – aici sunt incluse aplicațiile default ale telefonului mobil, iar rata lor de folosire zilnică se ridică la cifra 7. Și dacă stăm sa ne gândim, avem printre ele, facebook, messenger, viber, whatsapp, mail, instagram, vreo aplicație de știri, vreo aplicatie de GPS – waze sau cazul meu, telecomanda de la televizor, care o am doar pe mobil, pentru că telecomanda fizică a televizorului nu funcționează.

Detalii suplimentare găsiți și în prezentare.

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply