home to blog Romanii fura de la romani, phishing la superbingo

Romanii fura de la romani, phishing la superbingo

Am primit azi mailul asta ca si cum ar veni de la Gecad, ca si cum eu as fi cumparat ceva de la ei. Drept urmare l-am deschis. Si am vazut asta.

Si m-am speriat. Eu n-am cumparat nimic de genul, nu urmaresc si nici macar nu sunt interesat sa joc asa ceva. Drept urmare am dat click sa vad ce se deschide. S-a deschis un site hostat pe lx.ro care iti cere linistit datele de card, datele de cont, CVV2-ul cardului si alte date personale.

NU  introduceti datele personale pe acel site. Raportati-l ca phishing folosind tool-urile din internet explorer, firefox sau chrome.

Bineinteles ca autoritatile romane nu vor face nimic in acest sens, asa incat, fiti vigilenti la ce tranzactii faceti pe internet. Daca nu stiti masurile clasice de securitate, vi le mai amintesc o data.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

13 thoughts on “Romanii fura de la romani, phishing la superbingo

 1. Stim de acest eveniment si lucram impreuna cu cei de la Phoenix Games (superbingo.ro) si autoritatile implicate, inclusiv DCCO la stoparea si urmarirea celor care au initiat phishingul.

  Reamintim ca toate mesajele din partea GECAD ePayment pentru confirmarea platilor online pot contine URL-ul https://secure.epayment.ro si cel al magazinului.

  Nici un mesaj din partea ePayment sau superbingo nu solicita revendicarea unor premii prin introducerea datelor de card.

 2. Ce sa mai spun ?! Ramai perplex cand vezi asa ceva… dar totusi ma gandesc ca si-a gresit publicul tinta caci nu stiu cati din cei care primesc un astfel de mesaj joaca la bingo…

 3. pe biletul de bingo scrii adresa de email?! eu nu am cumparat si nu stiu.

  Limba romana nu e la ea acasa in mailul ala: “plata sumei castigate este procesate….”

 4. sincer cred ca or sa dea curs acestei inselatorii ;ori cei disperati ori cei care fug mereu dupa castiguri fara sa depuna vreun efort.super bingo asta se vede de la o posta ca este o porcarie

 5. Ma intreb oare de ce niciunul dintre voi, utilizatorii frecventi de servicii bancare si de carduri, nu le face o “bucurie”: deschideti un nou cont de card de debit FARA posibilitatea de “descoperire” (overdraft), puneti 5 lei in el (sau puneti cat e minimul necesar pt deschiderea contului si apoi retrageti tot restul pana la suma minima fara de care se desfiinteaza cardul) si apoi dati-le indivizilor datele ACESTUI cont si card!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.