home to blog Românii consuma putin internet mobil

Românii consuma putin internet mobil

Nah ca am avut dreptate. Iar am avut dreptate. Si acum vin si zic: v-am zis eu? (bonus)

Mobime.ro, singurul portal care pune la dispozitia utilizatorilor ofertele complete de telefoane, abonamente si servicii ale celor trei operatori de telefonie mobila, a realizat un studiu in perioada 1 martie -15 mai cu privire la comportamentul de consum de internet mobil. Astfel, din cei peste 1350 de utilizatori ai site-ului mobime.ro care au completat campul care inregistreaza navigarea pe internet, peste 46% au completat ca navigheaza pana in 125 de MB/luna. Restul de 54% se impart in persoane care navigheaza pana in 500 de mb/luna (28%) sau care navigheaza  1000 de mb si peste (26%).

De altfel, concluzia ca romanii navigheaza putin pe mobil este confirmata si de studiul recent al Gallup, care afirma ca accesul la Internet prin intermediul conexiunilor mobile este realizata preponderent de pe laptop (42%) si desktop PC (31%), telefonul mobil fiind folosit doar in 25% dintre cazuri. Acelasi studiu releva ca 31% dintre cei care folosesc internet mobil  obisnuiesc sa plateasca o conexiune cu abonament lunar si trafic limitat cu plata traficului suplimentar, iar 20% dintre ei au abonament cu trafic initial limitat si cu scaderea vitezei maxime de transfer pentru traficul suplimentar.

Site-urile cel mai des accesate de pe mobil sunt cele de stiri, orele de maxim acces fiind intre 8 si 9 dimineata, cand desktop-urile genereaza un trafic foarte mic conform unui studiu trafic.ro.

 

Si asta ca sa nu ne mai laudam ca 98% dintre romani folosesc internetul mobil, atat timp cat 96% dintre cei care au telefon nici nu stiu ca daca apasa tasta zero se dau pe net automat, pe bani. (!)

7 thoughts on “Românii consuma putin internet mobil

 1. Eu am net pe mobil de vreo 5 ani si n-am stiut ca long 0 e net pentru TOATE telefoanele. Am crezut ca-i vorba doar de Nokia ce avea i-ul ala pus on purpose acolo.

 2. Chiar daca as avea internet pe mobil, tot nu l-as folosi, sau l-as folosi doar in situatii extreme, verificat email sau ceva urgent. Sa stai pe net de pe mobil nu mi se pare o solutie buna. Eu raman la laptop.

 3. Iar ne-am legat de ceva ce nu era esential :)) si n-am dat niciun comment articolului in sine.
  Hai sa iti zic si eu cat consum: in jur de 200MB. Si explicatia e destul de simpla. In timpul zilei sunt la birou. Net, mail de acolo. Telefonul n-are de ce sa consume. Acasa, wifi! Din nou, de ce as folosi netul mai slab calitativ de pe mobil? Internet mobil imi trebuie numai cand nu sunt intrunul dintre cele doua locuri de mai sus. Ca procent… sa fie un maxim 20%? Nu cred. Si nu stau tot timpul pe net.
  Cum as putea sa consum mai mult de atat? A, daca as avea o tableta, un netbook, un laptop si sa fac share de pe telefon pe celelalte device-uri, poate. Dar in conditiile in care am si net pe laptop si nu am tableta (chiar, cum pot castiga iPad2 ala??? :D) n-am cum sa consum. Si crede-ma, nu fac nicio economie.
  Asta e, atat se duce pe luna!

 4. :D)

  cunosc care consuma mai mult, cu toate astea.

  adica si eu consum mai mult pentru ca de aia sunt activ in social media, dar … daca nu invatam oamenii, normal ca nu consuma. si nici nu sunt ofertati cu tarife sau promotii

 5. În ciuda comentariilor negative, ar trebui pus și al patrulea operator mobil (Digi.mobil/RDS). Eu de la ei am și net mobil și net pe telefon (HTC) și e super OK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: