home to blog Romania pitoreasca

Romania pitoreasca

Sa va spun o poveste. In ambasada Americii cat timp astepti sa intri la interviul pentru viza, ti se spala creierul pe niste plasme cu sonorul dat destul de tare, unde niste oameni tipa disperati: We are America. Alternativ, imagini misto cu peisaje din Statele Unite.

Din avion, de deasupra Statelor Unite am facut poze la o groaza de chestii misto. La munti, la nori, la rauri, la peisaje, la autostrazi. Daca ati vazut pozele de pe facebook, acolo sunt aceste peisaje de care discutam. De ce vorbesc eu aici de Statele Unite? Pentru ca ei stiu sa marketeze toate peisajele astea. Pentru ca ei stiu sa atraga turisti in orasul cu un singur locuitor spre exemplu. Pentru ca la ei muntele nu inseama o zona salbatica, in care daca intri cu masina nu mai iesi iarna, ci o zona pe unde poti merge cu masina si unde iti poti face case de vacanta in stanga si in dreapta drumului asfaltat, alaturi de stalpii de curent electric.

Noi avem o tara superba, o vedem mai sus, doar in 3 poze. Dar trebuie sa o exploatam. Nu sa aruncam sticlele de plastic pe jos, ci sa le explicam strainilor ca avem chestii mai misto ca ale lor. Dar si sa le facem drumuri ca sa le aratam asta. Pentru ca altii pot, dar si noi trebuie.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Romania pitoreasca

  1. Frumoase pozele 🙂
    Americanii “iti spala creierul” cu plasme, iar noi atacam cu mesaje subliminale prin brandul de tara si FRUNZA taiata la caini 😀

  2. Din punctul de vedere al peisajelor si al formelor de relief suntem cel mult mediocrii. Cat despre frumusetea lor, chiar daca devin cele mai curate si salbatice (sau civilizate) locuri din Europa, tot astea raman. Muntii sunt mici, marea este urata, majoritatea oraselor sunt comuniste si nu prea au mare lucru de oferit. Singurul nostru plus este Delta, loc unic in Europa cu un potential turistic exceptional. In nici un caz nu avem o tara superba. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne dam cu capul de pereti ca suntem cei mai prosti din curtea scolii. Avem o tara, ne descurcam cu ea. Evident ca promovata mai mult si mai cu cap, Romania ar putea fi o destinatie turistica interesanta dar sa nu ne facem iluzii, nu avem cum sa fim vreodata in primele 30 de destinatii din lume.

  3. ‘aidi bre Piticule, tu vorbesti de lucruri sfinte. Stii ce se intreaba cei care ar trebui sa decida si sa sprijine constructia de drumuri si sa promoveze turismul? MIE CATA SPAGA IMI IESE DIN ASTA? CAT ESTE DE FURAT?

  4. Hai ca toate ambasadele au asemenea mijloace de promovare: videouri atractive, poze, giveaways – chiar si ambasadele Romaniei au asta. Am vazut in Ambasada Romaniei in Oslo filmulete din campania aceea veche, Romania, Simply Surprising, cu straini care se intrebau “And what is that, and where is that?” si care mai apoi primeau tot felul de pliante sau lucruri ingenioase cu imagini din Romania (Si asta era in 2010).
    Am reprezentat Romania la cateva targuri internationale culturale (Global Village le numim de fapt) si Ministerul Turismului (2005-2007) a oferit bucuros tot felul de chestii traditionale (de la oua pictate, la stegulete, cuburi, semne de carte, vederi, carti despre Romania in cateva limbi etc) pentru a le putea oferi vizitatorilor. Cred ca e posibil sa promovam Romania in mod foarte frumos (ca doar avem cu ce ne mandri), insa nu putem doar sa stam degeaba si sa criticam initiativele politice. Putem face si noi cateva chestii, chiar daca mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.