Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Au fost zone in Harghita unde n-a plouat din aprilie pana in septembrie. Toata vara n-a cazut un strop de apa, iar temperaturile neobisnuit de mari au atins 40 de grade la Targu Secuiesc. Dar nu acesta este subiectul acestui articol.

Am fost in Grecia. De cum treci de la Bulgari granita in Grecia te intampina asa ceva:

O sumedenie de instalatii de irigatii, apa din belsug pentru agricultura. De fapt pe insula Thassos, daca va duceti, veti vedea o groaza de cabluri si de  furtunuri pentru irigarea maslinilor de acolo. Ca au fost furati si ca nu mai sunt functionali asta e partea a doua. Banii au venit de la Uniunea Europeana.

 

La noi …

 

 

In schimb si noi avem o sansa. Cum? In articolul urmator.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 Responses

 1. Skinnerul

  Cred ca daca nu ar mai sta lumea pe Facebook si ar arunca cate o galeata de apa in loc de Like 🙂 sigur sar schimba multe sau ?

  Reply
 2. skinny

  Situatia agriculturii din Romania este arhicunoscuta. De fiacare data cand se instaleaza un nou ministru promite rezolvarea problemei irigatiilor insa nimic nu se intampla. Nu ma astept nici de la noul ministru. Este pacat pentru ca sunt multe sodaje de sol care arata ca Romania sta foarte bine la capitolul fertilitate. Degeaba da Dumnezeu daca omul e inutil.

  Reply
 3. Taraboste

  La noi pur si simplu nu se vrea. Probabil ca se castiga mult prea bine din importurile de fructe, legume si cereale pentru a se misca ceva pentru revitalizarea agriculturii romanesti.
  Toti de la stanga la dreapta si-napoi si-au batut joc de agricultura in ultimii 22 de ani.
  Pe fondul cresterii necesarului de hrana la nivel mondial, agricultura ar putea ridica Romania in plan economic. Dar cine dacu’ sa se ocupe cu asta …
  http://taraboste.blogspot.ro/2012/08/spectrul-foametei-mondiale.html

  Reply
 4. Alex

  Pai in Sicilia unde aproape nu ploua deloc vara , erau ditamai conductele de apa pana in sus de tot in munti… ca sa irige oamenii.

  Reply
 5. Andreea

  O sa le puna si o sa vina maine tiganii si o sa le fure. Sau si mai frumos exista santuri pentru drenari si ei le asfalteaza.. facem conducte a fost raspunsul. Deci ? Daca nu are nimeni de castigat ce rost are sa o facem? Si aici nu ma refer la oameni simpli ci la cei care au cu ce dar vor mai mult…

  Reply
 6. Victor Androcea

  Este infiorator faptul ca agricultura in Romania este lasata la voia intamplarii. Capacitatea agricola a Romaniei este imensa iar acum ma gandesc daca nu cumva se vrea de undeva de sus ca agricultura din Romania sa aiba aceasta soarta!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.