home to blog Romania in continuare pe locul 4

Romania in continuare pe locul 4

Conform Akamai noi am reusit sa facem ce nu reusesc sa faca decat japonezii si chinezii, adica sa aiba niste retele de internet foarte rapide. Si totusi, ce grad de dezvoltare poate avea Coreea de sud astfel incat ei au o medie de 14 Mbps in conexiuni?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

16 thoughts on “Romania in continuare pe locul 4

  1. Sa stii Victor ca nici eu nu inteleg de ce compara valoarea atinsa cu nivelul de dezvoltare. Si pot sa-ti mai spun ceva: am o sora in Germania si prieteni in Italia si Spania care platesc abonamente de la 40 – 50 Euro pe luna in sus, bani pe care nu multi se grabesc sa-i plateasca. In Italia si Spania majoritatea romanilor aflati la munca au internet, pe cand italienii sau spaniolii nu se grabesc sa se conecteze.

    1. Poate ca in loc de corelare cu nivelul de dezvoltare tehnica, asa cum sugereaza autorul, sau cu “spiritul de economie” al populatiei (asta ca sa folosesc un eufemism si sa nu afirm direct ca ar fi carpanosi), dupa cum implici dumneata – ar fi vorba mai degraba de o corelare cu nivelul de “cultura sociala” – pe de o parte, si cu comunicativitatea majoritatii populatiei – pe de alta parte, ambele avand repercursiuni atat asupra accentuarii sau domolirii nevoii de comunicare sociala cat si asupra considerarii comunicarii virtuale drept fiind satisfacatoare.

  2. P.S. Cred ca este normal ca cetatenii ORICAREI tari plecati pe termen lung in strainatate sa accepte chiar si o plata mai “piparata” pt SINGURA posibilitate ca pe de o parte sa ramana in contact cu majoritatea cunostintelor lor din tara (familie, prieteni, colegi, vecini, etc) si pe de alta sa nu fie rupti cu totul de realitatile cotidiene “din tara”, intrucat au posibilitatea urmaririi media electronice (scrise si/sau audiovizuale) si a blogurilor si site-urilor care analizeaza evenimente nationale mai recente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: