home to blog Romania are satelit spatial

Romania are satelit spatial

Am trait sa o aud si pe asta. Vom lansa primul satelit pe orbita. Stati linistiti, nu e vorba de vreun satelit de comunicatii sau ceva, e o jucarie, facuta de  unii cu multi bani care se duce sus sa faca niste poze.

Pentru asta un baiat a facut si o animatie, anul trecut, asa cum isi inchipuia el ca se va comporta satelitul in spatiu.

 

 

Ca sa intelegeti, satelitul trebuia lansat inca de anul trecut, dar a fost amanat pentru toamna acestui an. Va dati seama ce tehnologie invechita are deja. Iar cum noi nu putem sa ne construim o racheta, macar am reusit sa facem un satelit intr-un cub de 10 centimetri.  Partea buna e ca se numeste Goliat. Goliat de 10 centimetri.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Romania are satelit spatial

  1. Tu câţi sateliţi de ultimă generaţie ai construit şi lansat din bani de blog? Ce ne place să ne batem joc de orice.

  2. Daca este lansat in spatiu de niste oameni cu bani (nu de stat), ma intreb, oare cat costa taxa pe poluare pentu racheta transportoare?

  3. Sugerez sa aruncati o privire si la un alt proiect romanesc care a reusit sa produca cateva premiere- ce-i drept nu foarte bine mediatizate:

    http://www.stiintasitehnica.com/imagini-i-mai-uimitoare-delta-dunarii-i-marea-neagra-vazute-din-stratosfera_803.html

    Sunt imagini prelevate de la peste 35 km altitudine (inclusiv video full HD) ale tarii noastre. Asa e ca arata deosebit de acolo de sus?
    Proiectul a fost realizat tot de Agentia Spatiala Romana si revista Stiinta si Tehnica. Tineti ochii pe echipa respectiva- vor mai produce lucruri interesante!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.