home to blog Romania afiseaza un steag gresit al Uniunii Europene

Romania afiseaza un steag gresit al Uniunii Europene

Daca va uitati pe strazile din Bucuresti nu veti putea pierde din vedere ca orasul e iarasi impanzit de steaguri, atat ale romaniei cat si ale Uniunii Europene. In schimb acesta din urma este gresit, drept urmare ilegal.

Pe o parte steagul UE are stelele galbene, pe cealalta parte are stelele negre. De fapt nu are stele, pentru ca imprimeria care a facut steagul s-a limitat la a printa stelele doar pe o singura parte. In schimb in toatele locurile europene unde este afisat steagul uniunii stelele se vad de pe orice alta parte a steagului, pentru ca sunt simetrice.

 

Si la noi sunt ferm convins ca a fost vorba de furt sau de prostie. Adica de ce sa treaca de 2 ori steagul prin imprimanta, cand pentru aceeasi bani pot sa-l faca repede si o singura data. De ce sa citeasca ghidul de cum sa faci steagul de pe internet, atat timp cat ala e scris in engleza, iar noi suntem romani si o data cu #traducerisocaciene trebuie ca Europa sa ni-l traduca in romaneste nu?

Si pentru ca jurnalistii sunt indolenti si lipsiti de atentie si chef, sunt singurul care a observat asta. Nu?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Romania afiseaza un steag gresit al Uniunii Europene

  1. Stelele astea ne fac mereu probleme!
    Mi-l amintesc pe Cristian Adomnitei, in vremea cand era ministru al Educatiei. Se contrazicea cu un elev privind numarul stelelor de pe steag – si-si sustinea greseala pana in panzele albastre!

  2. Probabil esti printre putinii care au dat importanta acestui detaliu. Citeam si ma oripilam cat de ignorant pot sa fiu. Ma intrebam: “Eu de ce nu am putut vedea detaliul asta?!”

  3. ‘cand pentru aceeasi bani’ – zici tu, eu zic aceiasi bani… fii mai atent cand vrei sa critici pe cineva sa nu ajungi sa fii chiar tu cel criticat. Limba romana e mai importanta decat steagul UE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.