home to blog Rezultatul recensamantului: suntem 19 milioane

Rezultatul recensamantului: suntem 19 milioane

Stirea care a tot trecut fara sa fie bagata in seama zilele astea, era rezultatul minunatului recensamant de doua saptamani. Din pacate rezultatul nu este unul imbucurator, din contra, e trist din punctul meu de vedere. Dar sa citam.

În perioada 20-31 octombrie au fost înregistrate 8.387.153 de locuinţe şi 19.599.506 de persoane, număr care include persoanele prezente, temporar absente sau plecate

Asta inseamna vreo doua persoane in fiecare casa. Si atunci vin intrebarile, unde sunt copii, care sunt parintii, unde e maretul plan al lui Ceausescu – generatia cu cheia de gat, cand oamenii trebuiau sa faca copii? Si eu faceam acum cativa ani niste calcule. Acum e momentul sa le reluam, pentru ca atunci noi speram sa fim 22 de milioane, dar suntem doar 19.5 milioane.

Populatia activa din Romania

Deci avem 5.5 milioane de pensionari, cam vreo 7 milioane de oameni sunt plecati din tara la munca in strainatate (3 milioane in italia, vreo 3 – 4 in spania), avem vreo 5 milioane de tineri (0 – 18 ani) si 7.5% rata somajului. (stati sa fac scaderea, ca mi-e ca da cu minus)  Mie mi-au mai rezultat doar 2 milioane de oameni populatie activa. Din astia, 7.5% sunt someri, iar in Bucuresti sa zicem ca sunt un milion jumatate de muncitori. Desi sunt mult mai multi, pentru ca numai masinile inmatriculate in Bucuresti sunt in numar de un milion.

Si totusi cine mai munceste in tara asta?

In seara asta eram la metrou si am intalnit intamplator 5 persoane care vorbeau la telefon despre niste mailuri, despre niste situatii si despre lucruri care mai trebuiau facute peste program. Toate persoanele astea erau tinere si cu fete foarte obosite. Dar munceau in continuare. Si acum imi pun intrebarea asta, cine mai munceste in Romania?

Ne-am obisnuit din pacate cu un stat si cu un sistem social care sa te protejeze. Nu se poate asa ceva. Imprumuturile de la FMI nu mai pot veni. Trebuie sa ne trezim si sa punem osul la treaba. Investitii, dezvoltare, fonduri europene. Nu e greu. Trebuie doar sa gandeasca cineva. Noi gandim si noi muncim. Dar trebuie sa o facem inteligent. Nu de alta, dar situatia din materialul de mai jos se va repeta si nu e o solutie, nu e decat o mizerie.

Romania, trezeste-te! Nu alege protectia sociala, ci alege munca si investitiile. Renoveaza-te si fii moderna!

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Rezultatul recensamantului: suntem 19 milioane

 1. Piticu, recensamantul asta nu este 100% bun:)….Diaspora reala numara peste 10 milioane de romani…PRoblema e ca multi au renuntat la cetatenia romana…Ca romani, pe glob cred ca suntem cu mult peste 20 milioane…Dar dupa cum vezi…19.5 mai sunt in evientele nationale:)

 2. Și de-am fi 22 milioane cu diaspora de 10 milioane și vreun milion scăpați la recensământ… situația e în continuare tristă. În final, contează populația activă care se presupune că duce țara în spate. E obositor numai gândul!

 3. Mie personal mi se pare neadevarata cifra.Cu siguranta sunt multi care nu au fost recenzati si pentru ca nu au acte!!!Sunt atatia rromi care nu au acte sau oameni sarmani care nu au bani sa le faca.In aceasta situatie cum s-a procedat?

 4. Am ramas ata de putin pentru ca ne mor pensionarii(de foame in multe dintre cazuri) iar femeile nu mai au curaj sa faca copii pentru ca nu au bani sa ii creasca sau nu vor sa ii condamne sa munceasca pentru a ne plati datoriile pe care le facem la FMI!

 5. Sunt putini care muncesc legal, restul muncesc ilegal in sau in afara tarii. In statistici o sa apara ca cauta loc de munca :)) Numarul caselor nu inseamna ca sunt 2 oameni / casa, ci unii au 5 case, 2 de locuit si 5 de vacanta :)) E la fel ca si cu salariul mediu, unii au 50.000 Euro, altii minimul.

 6. 7 militieni verificat stanele in munti, dupa masa de pranz
  capitanul numara trupa:
  – 1,2,3,4,5,6 … Nasol baieti, lipseste 1 …
  – Sefu’ … propun .. ca tot luaram masa … acu sa trecem in tufis si sa ne facem treaba mare … si sa numaram …
  – Bravo, asa-mi place .. ca sunteti destepti … Trupa …comanda la mine … ca-ca-rea !!!!
  Asezata in linie trupa executa comanda, capitanul numara rezultatele si declara contrariat:
  – Camarazi ca cacati iesiram la numar, ca oamnei nu … diseara repetam operatiunea … si sa fiti cu ochii in 4 sa-l prindem pa al de se caca cu repetitie sa ne zapaceasca … Inteles trupa !
  – Da sa traiti !
  :)parerea mea despre recensamant 🙂

 7. eu am remarcat un singur lucru : Lorena e f buna daca acela e funduletul ei.Lorena daca mai postezi de cateva ori am putea fi 170 de milioane :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.