home to blog Revine iframe-ul la moda?

Revine iframe-ul la moda?

Intr-o vreme la inceputurile internetului toata lumea facea pagini cu iframe.Va amintiti nu,un meniu in stanga care nu se misca si o pagina care se incarca oarecum in dreapta meniului din stanga? Asa erau cam toate paginile de net. Apoi au aparut tabelele, apoi am invatat sa scriem CSS si sa facem div-uri.

Dupa care paginile de net s-au aglomerat de javascripturi, de flash, de action scripturi si tot soiul de alte chestii care fac acum sa se incarce paginile greu, sa astepti sa se randeze. Iar in toata nebunia asta procesorul calculatorului sta in 100%, firefox-ul crapa, flash-ul da eroare.

In schimb, a inceput Vimeo sa dea embedul pe iframe, au urmat Youtube, ce urmeaza acum? Vom umple toti paginile de iframe-uri?  Browserele le vor randa corect? Toate browserele?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Revine iframe-ul la moda?

  1. Da, toate browserele randează corect iframe-urile.

    Youtube și Vimeo face așa pentru a putea servi content adecvat browserului. Adică html5 pentru iOS și flv pentru restul 🙂

  2. pai .. poate ar fi o idee sa renunte lumea la firefox si sa treaca pe ceva mai uman gen chrome, opera … internet explorer 5 … :))

    pentru mine cel putin firefox e horror .. cand termin un site si stiu ca trebuie sa il incarc si in firefox ma trec toti fiorii :))=))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: