home to blog Retelele sociale – prietenul sau dusmanul tau

Retelele sociale – prietenul sau dusmanul tau

Se spune ca prin retelele sociale iti gasesti fostii colegi de clasa, iti faci prieteni noi, intalnesti oameni si asa mai departe. Bogdana a sustinut o prezentare in care ne-a spus suisurile si coborasurile retelelor de socializare, iar eu mi-am adus aminte de poza asta.

Da frate, sefii tai te urmaresc pe facebook, sefii tai te urmaresc pe twitter, vor sa stie ce spui din firma, vor sa afle ce faci tu la serviciu. Paranoia poate ajunge atat de mult incat pot si vor sa ia masuri asupra ta pentru simplul motiv ca esti activ intr-o retea sociala. Din pacate, pentru ca suntem intr-o tara de lumea a treia, nu conteaza cum te descurci la locul de munca, pentru ca activitatea de pe reteaua sociala iti poate aduce dezavantaje. Si nu orice dezavantaje, ci acea gandire tipica prin care daca ai 30 de secunde sa iti updatezi statusul pe twitter, inseamna ca n-ai suficient de munca.

Acum asta inseamna ca nu trebuie sa te comporti altfel in retelele sociale, ci doar ca trebuie sa stii ca ceea ce scrii / faci in retelele sociale poate fi folosit impotriva ta. Dar nu numai seful e cel care le poate folosi impotriva ta.

Lectii de capitalism 1 to 1.

6 thoughts on “Retelele sociale – prietenul sau dusmanul tau

  1. pai e destul de veche problema si am zis-o si eu la un moment dat intr-un articol. faptul ca esti utmarit de ceilalti care vor sa vada tot ce misti. e indicat sa iei o hotarare pana la urma daca faci ceva public sau nu.
    cat depsre faza cu sefii.. chiar zilele trecute vorbeam cu cineva de faptul ca angajatorii se uita intai pe net sa afle cate ceva. cei mai feriti sunt cei care nu au numele reale si folosesc nickuri. cam atat pe ziua de azi 🙂

  2. mai poate tu nu ai auzit faza:nu am timp acum sa-ti dau cererea adeverinta etc. pe care mi-ai cerut-o.n-are timp pentru ca e pe chat schimba impresii din vacanta se uita el/ea pe pozele pe care le-a facut in vacanta cu familia si nu se uita numai el ii cheama pe toti de prin birouri ca de. :)) si ca sa nu-l mai vezi tu cind linge cana de cafea p’a lui sau a vecinului de birou iti face program de venit acolo.adica stie ca intre ora de si ora de vine prostu care trage pe banda si pune pe birou un morman de acteeeeee si se face ca muncesteeeeeeeeee.cind iese de acolo se vaita de zici ca a dat cu lopata ca a tras ca boul la jug.poate mai rau.iar tu daca ai munca afara in ploaie si frig cind te vede zice:CE FERICIT ESTI TU.NU AI TREABA CU NIMIC.TE DOARE-N BASCA.au timp si sa te monitorizeze cu programe de tip remote ca de altceva ce sa faca si ei.sa stie ce fantezii sexuale mai ai.adica ce-i trimiti sotiei prietenei 🙂

  3. sti hai sa-ti spun ceva:pe banda daca ti-ai facut norma repede si bine o sa-ti dea mai mult de lucru ai ghicit ITI MARESTE NORMA in timp ce la birou n-o sa faca acest lucru. :)) ASTA O SPUN MULTI CARE AU LUCRAT LA CROITORIE SAU EU MAI STIU PRIN CE DOMENII. TU AI TIMP SA TRIMITI UN E-MAIL EL NU ARE TIMP NICI SA STEA JOS.mersic pentru poza miscatoare :)).interesant.contul tau poate fi actualizat oricind de oricine cunoaste userul si parola.poate sa-ti faca o poza si sa puna ca ai scos din gura vrute si nevrute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: