home to blog Responsabilitate la volan?

Responsabilitate la volan?

Nu, stim ca oricine se baga oricum si dupa aia semnalizeaza. E o regula nescrisa a traficului, de fapt e scrisa de shpagile date pentru obtinerea permisului de conducere.

Pana una alta, daca aveti drum pe la Romana, sau prin vreuna din intersectiile importante din principalele orase din Romania, iesiti sa vorbiti cu politistii de la rutiera, sa primiti pliante si sa aflati ca, potrivit legii, concentratia de alcool in sange trebuie sa fie 0 (ZERO) la volan. Deci o bere, sau un pahar de vin se exclud din start.

Si daca va e dor de Craciun, avem si beculete de sarbatori.

5 thoughts on “Responsabilitate la volan?

 1. Daca ai Audi sau BMW nu e obligatoriu sa semnalizezi. Am vazut asta ieri, din experienta proprie 🙂
  Cred ca la astea doua marci scrie in manualuld e instructiuni ca nu semnalizarea e optionala.

 2. eu i-am zis nevestei mele o chestie, fiindca iesise din scoala de soferi (unde, apropo, se face un rahat pe bat) cu obiceiul ca atunci cand vrea sa schimbe pozitia masinii primul lucru sa semnalizeze si apoi sa se uite. Drept care se ajungea mereu in situatia ca semnaliza si dupa aia vedea carnatul de masini pe banda unde vroia sa se bage, unii nici nu mergeau nici nu o lasau, ci se tarau cu teama sa nu se bage ea tare. Deci, i-am zis: intai te uiti si apreciezi daca ai vreo sansa, si abia daca concluzionezi ca ai, atunci semnalizezi si cand esti sigura ca merge te bagi si multumesti daca cineva te-a lasat.

  Si groaznici sunt taranii cu dacii-papuc; sunt cei mai rai.

  PS – bonus – acu vreo saptamana, eram pe banda 2, un bulangiu era pe 1 si semnaliza dreapta, drept care am accelerat sa ma duc nene inainte. El, pooola mea, semnalizand dreapta incepuse sa traga usor stanga, drept care cand eram in paralel am observat ca distanta dintre noi se micsora, asa ca am apasat la blana si am trecut ca prin urechile acului.

  Plina lumea de panarame pe drum.

 3. Un singur moto de la un instructor auto
  “In Bucuresti, nu inveti sa conduci, ci inveti sa te feresti…”
  Dragii mei, am vazut peste 30 accidente auto in viata mea ( circul f. des cu bicicleta :))
  Am avut accident auto chiar pe trecerea de pietoni ( semaforizata )… prin 99′.
  Mi-am propus ca mi-e teama sa mor chinuit intr-o masina sau intr-un accident de masina asa ca imi cumpar , macar o sa mor fara sa mai ma chinui. ( vorba lu’ nevastamea “sicriu pe 2 roti” ).
  Pentru toti ceilalti ce nu pot infrunta realitatea, va multumesc ca mi-ati umplut frigideru’ si sper sa NU vina vrodata randul vostru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.