home to blog Repartitoarele

Repartitoarele

Aceste minunatii ale tehnicii care n-au mai fost votate de parlament. Nu de alta dar erau impotriva radetului, impotriva pierderilor din reteaua de distributie ce erau platite de noi.

Chestia buna e ca in final s-au schimbat robinetele de la calorifer cu niste robinete cu termostat. Adica robinete ce iti deschid si ce iti inchid apa ce intra in calorifer pentru a se pastra temperatura constanta din instalatie. Chestia misto e ca poti opri caloriferul cand pleci de acasa ca sa nu se incalzeasca o camera degeaba, ca sa nu consumi caldura si sa nu te bucuri de ea.
Deci in final problema asta e rezolvata. Caldura se masoara la calorifer, pentru ca pe fiecare calorifer este montat instrumentul ce citeste cate gigacalorii ai consumat, ce temperatura ai in calorifer si in camera si asa mai departe.

Chestie buna zic eu, cel putin pentru faptul ca poti sa folosesti robinetele caloriferului.
Dar neaplicabila atat timp cat institutiile ce merg in pierderi in loc sa isi rezolve problemele prefera sa ia bani sa acopere pierderile de la populatie. Iar nici o lege nu va rezolva problema asta, pentru ca ei sunt la alt nivel.

5 thoughts on “Repartitoarele

  1. eu am rezolvat simplu problema! jos cu caloriferele,in caruta si la fier vechi.Am trecut pe electricitate.Banii sunt cam tot aia,am si termostat in pretu caloriferului electric 🙂

  2. pana acum vreo 3 luni la mine in bloc lumea nu vroia sa auda nici de repartitoare nici de apometre
    desi eu sustineam ca e o idee buna
    ca e o prostie, ca e un mod de a ne mai lua banii bla blo blu
    ieri ma ia o doamna de pe scara la rost: domnu, dar de ce nu vreti sa va montati repartitoare si apometre ca numai dva si inca vreo 3 apartamente nu aveti?”
    mai zi ceva de poti…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.