home de pe net Relansam moda?

Relansam moda?

Inainte, pana in vreo 2003, era la moda ca copii romani sa caute vulnerabilitati in siturile romanesti si sa le faca cate un deface, cate o chestie draguta, sa le foloseasca la instalarea de bnc-uri si scanuri. Au fost “certate” atunci pana si paginile protv sau evz. La un moment dat s-au potolit, asta si din cauza ca cei care faceau lucrurile astea s-au apucat de alte idei, sau au castigat joburi importante pe bani grei in afara.

Acum se pare ca moda revine, sau cel putin apar altii care gasesc alte vunerabilitati si isi arata astfel paginile de net. Dupa ce un site de ziar online din pitesti (de care n-am auzit niciodata sa fie functional) a fost hackuit, a venit vremea si forumului inspectoratului scolar. Via Adi.

Si iarasi ne trezim la 12 ani de internet in Romania ca suntem singuri, fara specialisti, fara oameni care sa securizeze sau macar care sa testeze niste vulnerabilitati pe serverele proprii. Cat despre scanuri, astea-s la indemana oricand si oricum. Sunt curios cat de mult din traficul de pe net reprezinta astea.

4 thoughts on “Relansam moda?

  1. Daca le spui la managerilor ca in afara de ISO 9001 si 14001 o sa le trebuieasca cat de curand si ISO 17799 se uita la tine crucis. Daca li se intampla ca datele lor din firma sa apuce calea internetului si sa devina publice isi aduc aminte de tine si iti cere sa le faci ceva precum un vaccin.
    Securitatea informatiilor nu e un moft!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: