Referendumul de 35 de milioane de euro

Referendumul de 35 de milioane de euro

În ultima perioadă în România, referendumurile tind să fie o sursă de spart bani, de aruncat bani, așa ca în club. Ceea ce e destul de ok, dacă ai de unde să arunci bani în club. Cineva se va bucura de ei. Partea interesantă e dacă nu ai de unde să arunci banii.
De fapt, nici asta nu este o discuție pentru că nu noi am decis organizarea acestui referendum. De fapt am decis-o și am susținut-o prin lipsa noastră de implicare. Niște oameni cer 6 milioane la referendum, iar asta va fi un test de marketing pentru toți ăștia care cred că internetul vinde. Să analizăm, deci, referendumul din altă perspectivă.

Cine organizează referendumul.

Referendumul este organizat de putere, în urma unei inițiative legislative, a unei hotărâri de Guvern și pentru că s-a dorit distragerea opiniei publice de la 10 august, spre altceva. Spre ce? Ce mai avem în tolbă, referendumul. Cât costă, 35 de milioane. Cam mult. Avem banii? Nu prea. Atunci avem, atunci hai să îl facem.

Vă spun eu că fix așa s-a discutat la PSD despre asta.

Referendumul a fost suținut de toate partidele parlamentare. Nu că ar fi necesar, ci pentru că suntem conservatori. Pentru că mama și tata de acasa, care eu te-am făcut, eu te omor, a decis că vai doamne, cum altfel.

Referendumul are loc pentru că în loc să avem educație sexuală în școli, avem nevoie de oameni care să muncească câmpul sau de oameni care să încaseze ajutorul social. Ajutor pe care noi îl plătim, nu ei. Și de ce să facem educație sexuală în școli. Asta o spun oamenii de vârsta mea, care în ’90 cumpărau Infractoarea și se educau de acolo. Oameni care acum se uită la pornhub, dar e doar pe internet, nu este real. Și dacă se întâmplă vreun viol sau vreun copil nedorit, lasă mamă că așa se vor iubi ei. Așa vor descoperi dragostea, condiționați de cel mic.

Povestea absurdă a celor 35 de milioane de euro.

Oamenii se agită pe Facebook pentru banii cheltuiți pentru referendum. Banii ăștia vor fi cheltuiți deja, pentru că cei pentru care ați votat, au decis deja asta.  Nu aveți ce să boicotați și ce să vă împotriviți. Fie că vă duceți sau fie că nu vă duceți la referendum, costurile astea vor fi plătite. Problema e că indiferența celor de pe Facebook nu va face decât ca acest referendum să fie validat.

Și până la urmă aici va fi conflictul dintre generații. Îl avem de ceva timp și este extrem de violent. Este între oamenii care au deschis ochii și au cunoscut și cei conservatori care preferă să trăiască în minciună și să stea sub pătura în pat, în zona lor de confort.

Și dacă vrem să vorbim ce făceam cu banii de pe referendum, pai atunci trebuia să avem campanii înainte ca acest lucru să ajungă în Parlament. Atunci când referendumul era în fașă, când era în perioada semnăturilor. Oh wait, au strâns 2.5 mil de semnături. Nu contează cum. Contează doar cifra, se laudă cu ea. Trebuie să le respecte dorința.

De banii de referendum puteam să facem spitale? Pai atunci de ce nu le-am făcut înainte? Pentru că e PSD la putere? Păi atunci de ce îi lăsăm în pace. De ce nu îi stresăm în fiecare zi cu declarații cu petiții cu scandal public, până când vor rezolva.
Da, eu sunt de părere că în 2018 fall nu mai vorbim despre o guvernare a unei puteri alese și o guvernare unidirecțională, dar asta e altă discuție. În schimb noi / voi  / toți o susținem.  Pentru că  suntem conservatori și că nu vrem să ieșim din zona de confort?

Nu mergem la vot sau mergem să îl invalidăm?

Imediat ce s-a anunțat referendumul au fost voci pe Facebook care spuneau, să mergem la referendum să votăm nu. Asta era cea mai bună părere cu care eu sunt de acord. Asta pentru că am participat la fiecare plebiscit de până acum. Și asta pentru că puterea exemplului îți rezolvă problemele. Și dacă PSD a căștigat alegerile pentru că ăștia care erau contra lui NU au ieșit la vot, de ce să nu îi învățăm să iasă acum la vot. De ce să nu mergem la vot ca să arătăm că putem face diferența. Altfel … nu va fi decât o altă adunare electorală pe care o vom pierde înainte de a avea loc.

Și da. E 2018, suntem la 18 ani după Sfărșitul Lumii, nu mai ai ce schimba, poti doar să susții libertatea de exprimare în orice formă s-ar manifesta ea.

Altfel internetul e plin doar de mesaje pro pentru acest referendum. Și întreb, e cineva contra lui?

Și rămânem cu întrebarea: Ce facem noi ca să fie bine? Noi.

42568173 904839046369967 3772434290504105984 n

 

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply