home to blog RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

Mi-a adus Daniel azi un modem de la RDS sa ma joc cu magnificul internet mobil oferit de Digi.NET.  Povestile spun ca netul asta e gratuit, daca ai abonamentul mare la RDS si ca stick-urile de 7.2 mbps s-au epuizat instant. Asa incat eu ma joc cu un stick de net de 3.2 mbps, care merge cam asa.

Sa nu credeti ca merge mai repede de atat. De fapt vreau sa vad daca ar merge mai repede decat atat. Pana acum nu face zapp-ul in transfer si nici nu se poate pune vorba sa atinga viteza de transfer a lui Vodafone.
Sa nu credeti ca momentele in care viteza scade sunt doar faptul ca n-as fi facut transfer. Nu, asa merge, in hopuri, iar atunci cand pica browsingul cade. In cazul in care o aplicatie face upload, ar trebui sa nu mai faci nimic altceva pentru ca nu vei primi cu siguranta nici un raspuns de la alte servere.

De fapt, daca speed testul efectuat tot in reteaua RDS arata cam asa:

atunci puteti sa va dati seama ca reteaua nu e nici pe departe una fiabila. Da, am auzit voci ca unii ar folosi stick-ul asta pentru momentele cand le pica netul de acasa de la RDS, dar si atunci nu sunt conectati pe acelasi fir, numai ca antena e pe blocul din fata?

Mai am doua curiozitati totusi, daca aici la Casa Presei in spatiu deschis se misca asa, oare cum ar merge la mine acasa acolo unde zapp-ul n-are acoperire in camera. Si cealalta chestie, cat de repede va deveni reteaua congestionata din cauza traficului imens de date asa cum se intampla la marii operatori de internet mobil.

25 thoughts on “RDS mobil sau cum mai incearca unii sa dea internet mobil

 1. Banda la Internetul mobil depinde in primul rand de numarul de utilizatori conectati pe acelasi sector de celula. S-ar putea ca la Casa Presei sa fie destul de multi care sharuiesc banda maxima de 7.2 Mbps.

 2. A se citi viteze “pana la”. Nimeni nu iti garanteaza nimic, nici macar ca iti va merge. Mie cel putin imi merge mai bine ca la tine, poate am eu noroc dar nu am caderi de semnal cum ai tu. Si pot face upload, browsing si tot ce vreau in acelasi timp si totusi merge, incet dar sigur.

 3. @Piticu
  Să știi că nu merge rău. Eu am modem de la Orange și viteza e mai mică. Dar tot e bine că și atunci când sunt în vârf de munte tot am un 5-10 Kilobytes pe secundă.
  Acum, na. Eu văd modemul strict ca o soluție de utilitate atunci când ești plecat pe undeva și nu prea am nevoie să descarc giga de chestii cu el.

  Îmi imaginez că modemul RDS funcționează strict în rețeaua aia digi-mobil pe care merg și telefoanele lor mobile, nu?

 4. Oameni buni, RDS Mobil este doar o pacaleala… iar netul este la fel ca cel de la Romtelecom mobil, iar Orange sau Vodafone merg poate un pic mai bine … acoperirea mai mare dar tot aceleasi servicii, adica de cacat.
  In toate reclamele facute nu se prea specifica ce inseama acei N Gigabytes inclusi ci se axeaza pe trafic NELIMITAT. Aceste reclame trebuie explicate si pt cei care nu inteleg tzeapa data … adica dupa ce termini acei N Gigabytes trafic inclus/luna viteza o sa-ti scada… Da … o sa mearga cu viteza melcului ranit.
  Cu cu un abonament de la Vodafone pe care o consider compania cu cele mai bune servicii dintre cele existente … nu te poti uita la un nenorocit de clip pe youtube decat daca ai un abonament de peste 60 sau 80 ron/luna, asa ca spor fratilor la contracte cu firme care va dau in judecata pt 2 sau 3 milioane datorie.
  RDS a cumparat f multe retele de cartier la preturi derizorii iar pe cele care nu a reusit sa le cumpere le-au distrus fizic sau abonatii acestor retele sunt bombardati cu reclama door – to – door cu oferte peste oferte care mai decare pompoase si pline de minciuni dar nimeni nu a citit exact contractele lor inainte sa le semneze sau cel putin cei care au facut-o se afla intr-un numar prea mic.
  Eu am net 1 Gb/s (1000 Mb/s) si merge struna … platesc 40 ron pe luna si niciodata nu o sa ma mai conectez la RDS. Cand am avut RDS primele 2 luni a mers cu aproximativ 1,5 MB/s(megabytes) adica 15Mb/s (Megabiti) MAXIM .. din cei maxim 50 Mb/s oferiti iar dupa 2 luni peste 1MB/s adica 8 Mb/s nu depaseste. AM FOST LIMITAT … deci … O fi corect? NU e … am renuntat si mi-am bagat picioru` in ei de RDS , RDS-LINK … si contractele lor.Aveti grija ce contractati … Cititi contractele … si evaluati toate ofertele inclusiv retele de cartier…

 5. Nu se gasesc stick-uri pentru acces. De fiecare data cand apelezi serviciul de relatii cu clientii si primesc o lista cu casieriile in care se gasesc aceste stick-uri, pana sa ajungi la acea casierie s-au si terminat dispozitivele. Din acest punct de vedere, degeaba serviciul este bun daca trebuie sa alergi in tot orasul pentru un stick! Poate ca ar fi cazul ca RCS- RDS sa se sesizeze!!!!!!!!!!!! Asta daca sunt o firma serioasa …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: