home to blog RCS-RDS in transmisie digitala in vara?

RCS-RDS in transmisie digitala in vara?

Exista zvonuri care spun ca din vara acestui an si RDS-RCS va trece la pachete de transmisie digitala. Astfel incat ar avea si restul tarii sansa sa vada oarece programe tv HD, dar si am putea auzi niste posturi de radio.

Partea buna e ca RCS face teste  de emisie digitala, iar in anumite zone se pot receptiona canale digitale pe cablul de la RCS pe abonamentul minim. Aici sunt niste exemple de canale ce se pot receptiona pe RCS, dar si cum se poate face acest lucru. Eu va intreb, in ce orase se poate prinde ceva digital pe RCS, dar si cum.

Pana una alta ramane transmisia digitala terestra, unde cu o antena de camera se poate prinde TVR HD, PROTV HD sau sport.ro HD. Si daca ziceam de transmisia terestra, astfel televiziunile pot interactiona mai usor cu telespectatorii oferindu-le informatii si alte metode de promovare ale programelor. In schimb sa salut injurios televiziunea care emite digital si care mi-a schimbat ora de pe televizor, astfel incat n-am reusit sa-mi mai setez ora TV-ului pana cand am resetat complet tv-ul.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

39 thoughts on “RCS-RDS in transmisie digitala in vara?

 1. Eu am Samsung LCD LE32C530 cu decodor DVB-C/T și prind de 3 zile toate cele 9 posturi HD fără sa am setbox de la RDS. Probabil își fac reclama sau au uitat sa codeze programele.Se vede foarte bine !

 2. Am vazut ca multa lume a facut pasiune pentru Samsung
  LCD LE32C530. Astazi la Altex acest TV era 1899,90lei.
  Cu ce este mai bun acesta decat Philips 32PFL3605H la
  1799,00 lei sau decat LCD TELETECH 4096, 102 cm la acelasi pret cu Samsung-ul, adica 1899 lei?
  Daca ar fi sa iau un LED Samsung UE32C4500 cu 2299 lei
  si nu un Samsung LCD LE32C530 ce afacere as face?

 3. Tot cautand pe net am gasit la Careffour o oferta de cazi pe spate: LG 37SL8000 cu 2000 lei. Cei de la LG il lauda de mama focului. Credeti ca merita diferenta
  fata de Samsung LE32C530? In fond, din cate stiu eu,
  ambele companii sunt sud-coreene. Cu ce ar fi unii mai
  buni decat ceilalti?

 4. Stie cineva de ce in format digital unele programe Tv nu au subtitrare in timp ce aceleasi programe in format analog au subtitrare? La fel fara subtitrare sunt si programele HD. Am un tv LCD LG 37 sl 8000 cu tuner DVB-C si abonament RCS-RDS analog(fara decodor)

 5. Pot afla din ce cauza unele programe tv in transmisie digitala nu au subtitrare in timp ce aceleasi programe in transmisie analoga au? La fel si programele HD, nu au subtitrare. Am un tv LG37sl8000 cu tuner dvb-t/c si abonament RCS-RDS analog(fara decodor)

  1. pentru ca asa le da RDS-ul.

   te referi la national geografic hd si n-ai si la wild spre exempllu nu?

   plus ca subtitrarea de la TV5 nu e valabila tot timpul

  2. Probabil ca nu ai activat afisarea subtitrarilor. Unele programe (in afara celor romanesti) includ in transmisie fluxul video, unul sau mai multe fluxuri audio, respectiv una sau mai multe subtitrari. Trebuie sa apesi butonul corespondent de pe telecomanda pentru a activa afisarea subtitrarilor. Intr-adevar, unele programe (Ex: NatGeo HD) nu includ deloc subtitrare in romana.

 6. Multumesc foarte mult prietenilor mei internauti pentru ajutor! Desi credeam ca am citit toate instructiunile referitoare la utilizarea televizorului si a telecomenzii se pare ca, au mai
  fost lucruri care mi-au scapat. Am crezut ca activarea
  din meniu si optiuni a: “subtitrarii in limba romana”
  este suficienta. Nu afost sa fie asa. Intr-adevar
  apasarea tastei “subtitle” de pe telecomanda a rezol-
  vat problema. Astfel ca urmatoarele canale au subtitrare si in format digital: Viasat History,
  Viasat Explorer, National Geografic, Zone Reality,
  National Geografic HD, National Geografic Wild HD.
  T & L si Animal Planet au subtitrarea fragmentata
  in doua pe orizontala astfel incat nu se intelege
  mare branza din cea ce se spune. In ceea ce priveste
  calitatea subtitrarii oferite de furnizorul de tele-
  viziune prin cablu Rcs-Rds mai sunt multe de spus.
  Astfel ca la o sesizare pe care am facut-o cu ceva timp in urma referitoare la faptul ca subtitrarea nu este sincronizata, ca lipsesc cuvinte sau chiar propozitii intregi din text mi s-a dat un raspuns
  cel putin ciudat, ceva de genul: sa ma adresez furnizorului zonal de cablu care sa vina acasa pentru a constata cu ce problema ma confrunt.
  Multumesc inca o data!

  1. aia cu subtitrarea fragmentata e o eroare de transmisie pe cablu, isi va reveni probabil zilele urmatoare, am avut-o si eu si si-a revenit ;D)

 7. Oare chiar Cristi Dorombach sa fie cel care care raspunde promt unui blogger oarecare? Nu pot sa cred!
  Multumesc inca odata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.