Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

La Zoomon 5 Tudor ne-a vorbit despre cat de bine e sa ai windows cu licenta

Printre altele am aflat ca in Romania rata pirateriei este undeva sub 50% pentru produsele Microsoft. Ceea ce inseamna ca firmele au invatat ca trebuie sa isi cumpere windows cu licenta, dar chiar ca vor face asa ceva. Cu alte cuvinte in cam o luna de zile Microsoft va lansa o oferta pentru companiile care au windows piratat si vor sa intre in legalitate cu calculatoarele respective.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Florin Anghel

  Şi care-i rata pirateriei pentru produsele Microsoft când vine vorba de persoanele fizice? Undeva peste 80% cumva? Poate a zis tipa, dar sincer n-am înţeles mare lucru din ce vorbea.

  Nu-mi face şi mie Microsoft cadou un Windows? Cu laptop cu tot, dacă se poate. 😀

  Reply
 2. Bogdan Anghelina

  Multe dintre informațiile acelea nu sunt tocmai adevărate însă a prezentat povestea “cu partea lucioasă către noi”. Windows-urile piratate din ziua de astăzi conțin automat patch-urile sau crack-urile despre care vorbea dânsul ceea ce elimină problema timpului. Este adevărat că există riscuri însă cunosc oameni care încă, câștigă 600RON pe lună și abia îi iau un calculator copilului iar un windows sub 400RON (Windows 7 e 450RON) nu găsești aici fiind vorba de restul lumii nu de studenți iar acești oameni preferă să se expună acelor mici riscuri.

  Eu sunt stundent la liceu și nu beneficiez de nici o reducere, părinții mei nu sunt directori de firmă și sincer prefer să bag banii într-un gadget atunci când îi am iar pentru mine 400RON este o sumă care necesită ceva timp pentru a o strânge. Nu susțin pirateria ci din potrivă dacă windows-urile ar fii la prețurile pe care îl au MAC OS-urile aș achiziționa unul însă așa mă expun riscurilor. Sau vânez diferite concursuri ale căror premii constau în software licențiat.

  Acele motive aduse pentru schimbarea windows-ului nu sunt unele prea solide și recomand celor de la Microsoft să abordeze o altă strategie dacă vor să câștige teren.

  Pirateria scade deoarece apar firme ca pe bandă rulantă care au în dotare cel puțin un computer iar acestea fiind firme preferă să cumpere o licență. De asemenea bloggeri sau oameni care sharuiesc materiale online și câștigă pâinea din materiale create pe computer automat achiziționează soft-urile însă majoritatea userilor de rând nu pot fi câștigați cu astfel de “spiciuri”.

  PS: Update-urile acelea pe care le fac ei pot fi intrerupte prin simplul “Turn Off Windows Update” iar în cazul în care îți dorești updateul regulat pe internet există destule siteuri/forumuri sau bloguri de pe care poți afla care este “update-ul responsabil”, îl debifezi și instalezi restul update-urilor. Vă spun, așa gândesc majoritatea userilor. Iar într-o țară în care nu toți câștigă ca și voi că Doamne ajută, nu m-aș plânge în locul vostru, merită să îți instalezi soft-uri piratate iar dacă nu te pricepi la mine în oraș o instalare costă 15LEI nu 100 plm.

  Reply
 3. Danyzus

  Va scadea si mai mult rata pirateriei din moment ce multe laptopuri (care sunt la moda acum) vin cu windows preinstalat. Mai mult se pare ca alianta facuta de Microsoft cu facultatile din Romania chiar a prins. In acest sens foarte multi studenti beneficiaza de licenta free pt windows, chiar si 7 professional.

  Reply
 4. raducu

  Ce îl face pe un sistem cu licentă să nu pice ? Să “ţină” mai mult ? Care e acel feature ?

  …Asta pentru utilizatorii de rând, care plătesc 50 lei pe win, care îşi pun 20 de toolbaruri, instaleaza tot malware-ul şi nu fac onlinebanking ? De ce ŢINE mai mult un win cu licenţă ?

  Reply
 5. Ciprian

  @raducu: sa stii ca intrebarea ta mi-am pus-o si eu in trecut. De ce ar tine mai mult un windows cu licenta? De ce ar fi mai bun decat unul luat de la torentul din colt?

  Nici acum nu am un raspuns, insa din experienta personala asa e.
  Am avut multa vreme in trecut variante pirat, mi-au mers de kkt dupa 3-6 luni. Fara toolbaruri si softuri de 2 lei. La versiunile “originale” pe care le-am avut nu s-a simtit cine stie ce diferenta de performanta, insa ca “durata de viata” treburile au stat mult mai bine. Pe ultimul l-am avut un an jumatate, si a mers mereu ca in prima zi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.