home to blog Radarul nou nu este detectabil

Radarul nou nu este detectabil

Cand m-am intors de la Timisoara, undeva in judetul Arges, de la 10 kilometri tirurile dadeau flash-uri de radar. Toate bune si frumoase, am incetinit, am ramas in spatele tirului din imagini si am asteptat sa vedem radarul si filtrul de politie.

Iata-l. Detectorul meu n-a avut nici o reactie.  Si va garantez ca radarul era pornit.

31 thoughts on “Radarul nou nu este detectabil

 1. Neata! Tu n-ai urmarit demonstratiile la TV? Treaba asta este stiuta de o luna si ceva. Noile radare nu sunt detectate. Doar o serie foarte scumpa, dar le detecteaza la 10 m cand e prea tarziu sau doar cand treci pe langa ele…deci extrem de tarziu.

 2. Ce-mi place asta cu “garantez ca era pornit”. Garantezi? Cum? Cu ce?

  Desi peste tot toata lumea zice ca e detectabil, (vezi trafictube, vezi discutille de pe softpedia, samd) tu zici ca nu e detectabil. Ce detector ai? Stii sa-l folosesti? Radarul asta emite in banala banda K, pe care orice detector, chiar si cel mai ieftin, e in stare s-o detecteze.

  Diferenta e data de posibilitatea operarii acestuia in mod Instant-On (pe care nu se stie inca daca politia a invatat-o). Camera video poate fi pornita (poate tu ai vazut ecranul LCD al aparatului pornit si asta intelegi prin “radar pornit”) dar radarul sa nu emita.

  In fine, se pare ca i-a iesit politiei miscarea. Toata lumea s-a speriat de “noile radare”. Inainte, cand foloseau “veioza”, era acelasi lucru, doar ca ilegal. Smecherii cu audi/bmw/etc tot o sa mearga repede, spaga tot o sa cada. De unde inainte se mergea ca ochii mortului, acum o sa se mearga si mai incet. In rest , nimic nu s-a schimbat, totul e la fel.

  1. omiti un lucru important…sa vrei sa dai spaga sau etc, nu o sa ai cui ptr ca respectivul trebuie sa te stearga de pe hdd, lucru care nu poate sa-l faca ptr ca nu exista functie de delete, hdd-urile se formateaza decat, te-a inregistrat, inregistrat ramai.

   1. @ moa:
    1. Chestia cu spaga s-ar putea sa fie riscanta, daca – dupa cum am auzit – radarele astea noi sunt “acompaniate” SI de microfoane ambientale… (daca vor, te “pituleaza” pt tentativa de corupere a unui functionar public aflat in exercitiul functiei.)
    2. Eu sunt nepriceput in domeniul virtual, dar TOT am o nedumerire: AM INTELES ca APARATUL RADAR ca atare, in sine, nu dispune de functia “delete”, dar TARE m-ar mira ca un hdd sa nu poata fi sters, deci sa poata fi folosit o singura data. Mai degraba mi-ar veni a crede ca nu poate fi sters LA FATA LOCULUI, dar ca POATE fi sters (chiar si selectiv) pe un oarece “utilaj”. Mai ramane sa invete si “baietii cu ochi albastri” sa puna in practica aceasta metoda, sa-si si procure aparatura necesara (presupun ca un simplu desk-top) si sa aiba si bunavointanecesara – si ca valoarea spagii sa le si merite SI riscul, SI “bataia de cap”, ca-“si fac ei drum” pe acasa (pt “prelucrarea” hdd-ului) in drum de la “filtru” spre sectie.

   2. exact cum ai zis victor…la fata locului…la baza se FORMATEAZA dupa ce se umple…formatare selectiva nu exista din ce cunosc eu…nush exact cati gigi are..pana nu se umple nu are voie nimeni sa-l formateze.

   3. Pana sa fie formatat la baza, se mai poate formata si pe traseu.
    “Nu are nimeni voie”? Da’ CE vrei sa insinuezi, ca sa ia spaga are voie cineva?
    DE CAND crezi ca ii pasa organului daca are voie sau nu? Numa’ sa descopere posibilitatea tehnica de a o face, si te lamuresti repede cum stau lucrurile… Iar de formatat selectiv poate ca nu se poate face, dar presupun ca in principiu ar putea fi copiate pe ALT hdd, “din doua bucati” consecutive, unde intre “bucati” ar lipsi taman inregistrarea in cauza (si eventual ulterior re-copiere pe discul initial, ca sa nu “bata la ochi”, daca nu poate fi procurat alt hdd de exact acelasi tip si aspect).

 3. Pai de asta au fost radare noi, ca sa nu fie detectate. Zicea cineva ca sunt pe o frecventa diferita si au un alt mod de a vedea viteza, nu cel standard, si astfel nu mai sunt detectate.

 4. chiar politia a declarat ca sunt detectabile, doar ca e prea tarziu cand il detectezi. asa ca, mai bine sa nu il detectezi. daca il detectezi, s-ar putea sa ti se fi emis factura 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.