Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Puya a fost huiduit la Folk You in Vama Veche. A fost primit cu sticle si multa muie.

 

Imagini Neptun TV

Acum sunt curios, pe cine altcineva trebuiau sa invite? Ce cantareti de folk mai avem in tara, in viata?

Si definitia folk din wikipedia, ca sa nu o mai cautati voi daca nu stiati ce e exact.

Folk music is an English term encompassing both traditional folk music and contemporary folk music. The term originated in the 19th century. Traditional folk music has been defined in several ways: as music transmitted by mouth, as music of the lower classes, and as music with unknown composers. It has been contrasted with commercial and classical styles. It has become increasingly common to refer to this type of music as traditional music.

Starting in the mid-20th century a new form of popular folk music evolved from traditional folk music. This process and period is called the folk revival and reached a peak in the 1960s. The most common name for this new form of music is also “folk music”, but is often called “folk revival music” or “contemporary folk music” to make the distinction.[1] This type of folk music also includes fusion genres such as folk rock, electric folk, and others. While contemporary folk music is a genre generally distinct from traditional folk music, it often shares the same English name, performers and venues as traditional folk music; even individual songs may be a blend of the two.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

34 Responses

 1. Dix

  Puya a intrat pe scena si a spus M**e Vama veche!
  Vama i-a raspuns la fel M**e Puya!

  Piticu daca nu stii contextul, nu comenta. Nu-i vorba de ura, daca asa saluti un public care are pretentii… asta primesti. Hai pa!

  Reply
 2. cristina

  mai sunt foarte multi cantareti de folk in tara asta…vezi gala “om bun” sau cea organizatat de andrei paunescu in memoria lui adrin paunescu acum cateva zile. de exemplu: victor socaciu, crina mardare, daniel iancu, nicu alifantis, baiatul tatianei stepa, care are o voce geniala, emeric imre, vasile seicaru, radu pietreanu ( de la vacanta mare), ducu bertzi…deci cantareti de folk ami sunt multi, si buni, foarte buni

  Reply
 3. Tasurinchi

  Acum sincer, organizatorii au dat-o-n fasole invitandu-l pe Puya la un festival de folk. Asta nu scuza reactia imbecila a publicului. Indiferent de ce-ar fi spus puya, publicul “folkist” nu avea voie sa reactioneze asa, mai ales ca folkul transmite din cate stiu eu un mesaj diametral opus.
  Ca o paranteza, oarecum fara legatura cu ce s-a discutat pana acum, exista pe lumea asta un subgen muzical numit “folk-hop” (folk+hip-hop) abordat de artisti cu nume precum Beck si Buck 65. (Nu ca muzica lui Puya ar avea vreo legatura cat de mica genul asta, ca n-are).

  Reply
  • Stefan

   nu am fost la acest festival desi mi-as fi dorit… si nici nu am auns ast an in Vama Veche. Stiu in schimb de la oameni foarte apropiati care au fost. Din exterior poate ca asa pare, o reactie stupida, plina de prostie etc etc. Dar care ar fi trebuit sa fe reactia pblicului? Vama Veche are o identitate, sau a avut, are un spirit, sau a avut… a mai ramas eva din ele. Niste organizatori cu siguranta ori nu inteleg identitatea locului, a fenomenului, ori a facut un pat cu niste sponsori, ceva de genul: va dam bani dar aduceti pe aia. Da, in Vama Vehe sunt hippioti… cati mai sunt… sunt oameni liberi… dar de ce acesti oameni, ati mai sunt, nu ar avea dreptul la replica si la pretentii? o sa inrebati acuma, unii: si asta e replica cea ai buna? cred ca da, in momentul acela. Daca ar fi plecat publicul tot ar fi ramas artistul huiduit sa cante. iar oameni destui care sa-l asculte ar fi fost. si atunci? e ramanea… sa-l cheme si anul viitor, mereu… cei ce nu vor pleaca, cei ce vor raman. nu, este vorba de o atitudine, de un loc, de o identitate. cate mai este din generatia hippie? prea putin. poate. cat mai este din flower power? prea putin. cat mai este din folk? destul de mult, e drept…. iar cei care vin vor sa asculte folk. exista locuri pentru cei care vor sa asculte puya, exista locuri pentru cei care vor sa asculte muzica clasica, exista locuri pentru cei care vor sa asculte muzica populara si asa mai departe. iar reactia atat de condamnata, repet, mi se pare la locul ei.de cate ori intorci un obraz daca cineva te palmuieste? a intoarce si celalalt obraz este poate un raspuns demn, o incercare, rabdare, intelepciune… a mai intoarce apoi de la capat ba a mai pune si fundu la bataie si tot ce ai e o prostie si o umilinta. iar vamaiotii nu s-au lasat umiliti. au avut atitudine. de ce e miscarea de rezistenta? de ce sa patam locul ala si sa-l mai inecam si sa-l transformam in altceva ce s-ar vrea sa fie… gandti-va oricare, ca vine cineva in casa voastra, in care faceti ce vreti si a puneti lucrurile cum vreti si va face ordine, va pune muzica pe care nu o vreti, va obliga sa mancai mancarea pe care ni o vreti. care ar fi atitudinea voastra? nu ar fi o drama pe care nu ati vrea sa o traiti? ca pentru mine, zau, cand oi merge acuma in vama, mintenas, nu peste multa vreme, “asta ar fi o drama pe care nu as vrea s-o traiesc in vama”: sa vad baietasi de cartier, cluburi hip-hop, si alte cele … sa aveti bine…

   Reply
   • Tasurinchi

    Cred ca daca merita cineva degetul mijlociu, aceia ar fi organizatorii care l-au chemat pe Puya. Nu-mi place sa-l apar pe Puya, dar in situatia asta n-am ce face: el n-a facut altceva decat sa raspunda unei invitatii de a canta la un eveniment…

    Pe asta cu “spiritul vamaiot” n-o inghit. E mort demult “spiritul” asta si nici nu mai poate fi dezgropat.

 4. Stefan

  imi cer scuze pentru multele litere mancate pe acolo… tastatura bat-o vina!

  Reply
 5. Billy

  Eu am râs când am auzit.. Puya la festival de folk.. Really? =))
  Dragi români, nu mai beți gaz va rog din suflet 🙁

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.