home to blog Psihologia inversa

Psihologia inversa

Disperati de niste norme europene romanii nostri s-au apucat sa puna pe pachetele de tigari tot soiul de imagini care sa faca oamenii sa fumeze mai putin sau sa ii avertizeze asupra efectelor nocive ale fumatului.

Rezultatul? Exact invers fata de cum se asteptau autoritatile. Au aparut pachete de tigari colorate. Fiecare producator de tigari si-a informat fumatorii ca nu se va schimba nimic in calitatea tutunului si ca vor aparea anumite desene pe aceste pachete de tigari, impuse de catre autoritati.

Drept urmare, nu stiu cum, probabil si din cauza unor factori externi, eu am inceput sa fumez mai mult. Astfel sa nu uit sa multumesc celor care se gandesc la sanantatea mea si ma avertizeaza ca fumatul dauneaza. Stiu, fumatul dauneaza, o vad pe pielea mea, insa alternativa fumatului este care?

7 thoughts on “Psihologia inversa

 1. in primul rand salut
  auzisem de blgul tau insa timpul am tot amanat sa te vizitez din motive foarte intemeiate: sunt bolnav de lene cronica :-s
  dar… hai sa revin in topic.
  eu am descoperit o tabachera ascunsa prin fundul unui sertar. Si NU. Nu fumez mai putin. Ma gandeam sa facem un ONG sau partid al fumatorilor.. prea suntem discrimitati…
  :((

 2. Sincer sa fiu e cu tenta de discriminare povestea asta cu pozele pe pachetele de tigari.Sa fim seriosi acum..Daca tot ne-am apucat sa facem curat in tara asta,si am inceput cu fumatorii (50% din tara ) , haide sa punem si poze cu obezi si boli cauzate de obezitate pe pachetele de Mc’Donald’s sau KFC.
  Sau mai putem pune si poze cu ficati distrusi pe sticlele de alcool si poze cu dinti stricati pe bomboanele copiilor.

  Statu’ grija de mine sa nu ma imbolnavesc!!(nu ca tin la noi dar pentru a reduce costurile cu potentiali “clienti” ai sistemului medical)

 3. Probabil ca stii gluma aia, dar totusi o repet:

  Fumatorul la magazin:
  – Don’soara dati-mi si mie un pachet de Marlboro. Saru’mana.
  – Da, uitati aici.
  Se uita omul cu jind la pachet si zice:
  – Auziti un pachet cu cancer la plamani nu aveti?
  – Poftim? Zice vanzatoarea bulversata.
  Omul clarifica:
  – Am si eu o intalnire diseara si asta cu impotenta nu da bine

  😀 😀

 4. mda…….faptul ca nu suntem ca restul nu inseamna discriminare….poate ca totusi ar trebui sa ne gandim serios sa ne lasam de fumat…. adevarat…nu ca nu ar fi si alte moduri de a face diferenta intre anumite categorii de oameni…..cum a precizat mai sus cineva…..obezi etc………dar aja este romanul……fara perspective….acum sau nicioata…….totul sau nimic…sunt fumator si chiar imi oresc sa ma las e fumat dar nu pentru simplu fapt ca sunt prezentate pe pachetele de tigari anumite consecinte ale fumatului… cancer la plamani faci si din alte motive….circulatia proasta la fel impotenta la fel……deci lasati-va e fumat cadoriti sa o faceti e buna voie nu sa fiti obligati mai tarziu de consecintele acestui viciu…….va astept pe id-ul de mess bogdanfaurei2006 cu discutii pe acest subiect…….

 5. Ce sa mai vorbim am ajuns la concluzia: ”Fumatorii nu se distrug doar pe ei insusi(ca bine ar fi) ci distrug si sanatatea celor din jur(nefumatori)! Fumatorul e atat de constient ca fumeaza incat are mintea bulversata si nu poate(nu vrea) sa se lase de TIGARI! Daca pana si amarati care nu au o paine si traiesc pe strada carora se mai indura unii oameni sa le dea un BAN EI IN LOC SA ISI CUMPERE STRICTUL NECESAR mai bine dau banul pe un pachet de TIGARI!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: