home to blog Protestele unui student

Protestele unui student

Zaho a venit si el la proteste ieri si vrea sa isi manifeste parerea despre ce a gasit in Piata Universitatii.

M-am decis ca pt a 4-a zi de protest sa ma alatur studentilor, prin urmare am plecat o data cu ei din Regie, am parcurs drumul catre Piata Universitatii trecand printre toate caminele in scandari precum “si voi, si voi veniti cu noi” sau “noi suntem studenti, nu suntem violenti”. Pe parcursul drumului ni s-au mai alaturat si alti tineri ajungand in Piata Universitatii in numar destul de mare (cred ca eram cel putin 300, daca nu chiar 400) umpland aleea din spatele fantanilor.

Acolo am avut parte de o primire in urale, dupa cum se poate auzi si in filmare, alaturandu-ne manifestantilor din piata.

 

 

Nu ma asteptam sa fie atata lume acolo si atat de organizata. La plecare am luat-o cu inca 4 prieteni spre Unirii unde am fost opriti de 2 filtre de Jandarmi si perchezitionati. Al 2-lea filtru, cel de la Unirea, desi mai politicos verbal, m-au pus sa-mi dau fularul de la gat jos, sa-mi deschid geaca, sa-mi departez picioarele si mainile si sa stau aplecat pe capota masinii in timp ce ma pipaia peste tot… :))

Sa nu uit ca l-au atentionat pe unul dintre prietenii mei ca daca poarta fularul la gura este automat suspect.

8 thoughts on “Protestele unui student

 1. Am uitat sa adaug ca nu a fost prima data cand am fost, doar ca de data asta am plecat organizat.
  *in timp ce un jandarm ma pipaia peste tot 😀
  era doar un comentariu mai mult pt Piticu. Nu stiam ca o sa il posteze ca articol. Am sa mai pun cateva filmari pe Facebook/zhaoleblanc 🙂

  Ca sa lamurim ce doresc eu – si cu siguranta majoritatea celor care merg la proteste – imi doresc alegeri anticipate si formarea unui guvern de SPECIALISTI sau cum se tot foloseste pe la TV si nu intelege nimeni termenul de TEHNOCRATI…

 2. Cel mai aiurea mi se pare ca “se” considera ca daca ai fular la gura esti huligan. Deci nu e bine sa ai fular.

  In acelasi timp, esti “anuntat/amenintat” ca in baza filmarilor sau prin alte mijloace vei fi identificat si bun de plata ca ai protestat si scandat impotriva guvernului. Prin urmare, e bine sa ai fular daca nu vrei sa te trezesti cu amenzi sau alte bucurii la mama acasa. Concluzionam asadar ca si cu fular, si fara tot nu e bine.

  Asadar, desi ai voie sa protestezi fie el protestul pasnic, daca ai fular,treci pe acolo cu fular, zbura un fular purtat de vant pe langa tine sau orice asociere cu un fular este in mod clar in defavoarea oricui. Nu-si pune nimeni burka?

  In fine, nu ai voie (nici pasnic, nici violent) tinand cont ca au impartit “amintiri” (sub forma proceselor verbale) pentru scandat impotriva guvrnului desi ai voie sa protestezi (pentru ca vorbim despre democratie… macar ca forma. So…

 3. Oamenii au actionat absolut decent. Sa nu uitam ca e o lege care, cel putin la manifestatii sporttive, interzice purtarea de obiecte vestimentare care sa acopere fata sau o parte a fetei, ingreunand identificarea respectivei persoane.

  1. 1. Nu eram la manifestatii sportive. 2. ERA FRIG DE INGHETASERA BALTILE! 3. eu aveam o ESARFA DOAR LA GAT. Nu la gura. 4. Unde sa te identifice? Pe strada ca mergi acasa si te plimbi pe bulevard? Nu manifestam, eram chiar veseli. Nu stiam ca trebuie sa mergi iarna pe strada fara fular si caciula sau gluga ca sa te identifice jandarmeria. :))

   Poti sa crezi ca au fost retinuti tinerii pt ca aveau “MASTI MEDICINALE”? Spuse seful (sau ce grad are) al jandarmeriei. “Au fost gasite CHIAR si mastri medicinale”> :)) Normal desteptule, ca daca dati cu gaze sa respire mai putin gaz. 🙂

   1. Eu iti spun ca e o lege care ‘condamna’ acest mod vestimentar. Frig poate sa fie si in sala polivalenta la un meci de handbal cand sunt 139 de spectatori si pe patinoar in cismigiu. Nu sunt de acord in totalitate cu ea, doar aduc la cunostinta opinniei publice ca exista :]
    Cand te plimbi printr-o zona in care cu 10 m inute tocmai a luat foc un chiosc de ziare si 3 vitrine sparte, iti asumi niste riscuri. Ca doar nu e una din zilele in care se intrerupe circulatia pe kisselef.
    Cred ca e logic sa ii intrebi de ‘sanatate’ pe unii care vin la un protest pasnic cu masti.

  2. Se poate. Eu nu aveam masca pe fata iar circulatia se desfasura ca in orice zi. Noi eram singurii de la unirii in afara de taxiurile de vis-a-vis. Nu luase nimic foc pt ca ziua de ieri a fost pasnica. Eram 5 dintre care 2 erau mici si slabuti. Doar unul dintre astia mici si slabuti avea fularul la gura si nas dar nu la modul ala cum si-l leaga aia pe stadioane. Daca exista leagea, exista…

 4. Cel mai probabil ca exista si o astfel de lege. Dar asta nu inseamna ca oricine are fular e huligan. In fapt, ceea ce este deranjant este asocierea fularului cu statutul de huligan.

  Prin asta practic elimini factorul comportamental din “huligan” si il inlocuiesti cu un obiect de vestimentatie.Sunt perfect de acord ca cei ce au produs daune trebuiesc identificati dar dovada cu fularul nu e ok.

  Se fac generalizari si absolutizari care nu ar trebui sa isi aiba rostul si care sunt in defavoarea trecatorilor nevinovati purtatori de fular. Spre exemplu, eu (sau tu sau noi sau voi) sunt in trecere pe la Unirii si nu am nici o treaba cu protestul, sa zicem ca vin de la munca si fiindca e frig, o sa port un fular. Asta inseama ca trebuiesc luat pe sus ca trecator pentru ca am fular, deci sunt huligan.

  In acest caz, abaterea de la regula e chiar inregistrarea camerelor de supraveghere care au inregistrat niste pusti/tipi care, fara nici un fel de jena sau fular isi descarcau frustrarile pe cosurile de gunoi pe care sunt convins ca tot noi le-am platit cu varf si indesat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: