home to blog Protestele de luni seara de la Universitate

Protestele de luni seara de la Universitate

Teoretic protestele de la Universitate au fost pasnice. Practic starea de tensiune era la maxim cand am ajuns acolo si asta din doua motive. O data pentru ca erau prea multi jandarmi, pe de alta parte pentru  ca jandarmii ii impingeau pe oameni si ii verificau la intrarea in piata ca sa nu protesteze, ca sa nu strige, etc.  Pentru ca am ajuns destul de tarziu, pe la ora 23, nu mai erau atatia jandarmi cat sa ma verifice cineva, drept urmare a fost mai liber.

In alta ordine de idei, vazand ca nu se intampla nimic si ca televiziunile cam inceteaza sa transmita din piata, oamenii au inceput sa se retraga. Iar protestele, daca le pot numi asa, s-au mutat spre piata Unirii. Nu stiu exact ce s-a intamplat acolo, pentru ca am ajuns in momentul in care era o multime stransa intr-un loc si un baiat pe jos, asteptand ambulanta. Iar medicii au venit in fix 2 minute.

O concluzie a serii asteia a fost ca Antena 3 dauneaza grav sanatatii. Si nu spun asta pentru ca as fi din alta parte, ci pentru ca vazand tampeniile de la televizor, cum se uita oamenii la astia si cum le mananca cuvintele din gura ma intreb unde naiba e manipularea. Ah, rezultatele manipularii le-am vazut in piata, cand ala chel de la Antena 3 (habar n-am cum il cheama si nici nu-mi bat capul) se certa cu vreo 40 de protestanti, pe partea fantanii, incercand sa le explice nu stiu ce naiba, ca  Basescu e rau si ca asa mai departe, iar cei din piata ii replicau dur ca manipuleaza si ca vorbeste aberatii. Aha, v-a ajuns.

De altfel, nici stirile alea cu jurnalistii Antena 3 agresati nu sunt de colea. De ce doar astia? De ce Realitatea a avut imagini din mijlocul evenimentelor fara nici o problema, iar astia de la Antena 3 erau agresati. Pentru ca nu gandesc, de asta. Si mai aveam eu o vorba despre astia de la pasajul Baneasa, aceea ca sunt sapalati pe creier. Si asta se aplica si celor ramasi in CPL. Bonus.

In alta ordine de idei, televiziunile unguresti erau prezente in miezul evenimentelor cu filmari din 2 camere, doua cadre, cu stand-up-uri si descrierea evenimentelor in timpul in care se intamplau. Ai nostri, stateau pe margine si se uitau.

Revenind la protestele de la Unirii sau ce violente am fost pe acolo, ne-a anuntat Sorin Rusi sa nu mergem acolo ca nu stiu ce se intampla. Drept urmare, am fost. Politia blocase strada. In piata Roma erau jandarmi si multa lume. Dupa 5 minute au ajuns cateva dube de jandarmi care s-au apucat sa care tineri, copii, unii pareau chiar minori, catre sectia 3 de politie. Bonus, o tanti disperata ca unde e copilul ei. Imagini mai jos.

L-am intrebat pe jandarmul care de cateva zile tipa prin portavoce ca sa plece oamenii acasa, daca nu a primit si el liber, daca nu e obosit. Mi-a raspuns cu o figura a fetei care spunea: ehhhh, bagamiash pula, asta e viata.

Sa zicem ca oamenii au iesit afara pentru saracie. Pe bune? Eu am o geaca Killtec de acum 4 ani de zile, cativa mi-au zis ca e buna, eu n-am mai cumparat alta pentru ca merge si plus costa bani. Dar astia ridicati de jandarmi aveau esarfe, geci noi, iphone-uri. Sau erau imbracati la costume / paltoane. Cine moare de foame? Sau sunt ratele prea mari?

Acum ramane sa ne intrebam, pentru ce protestam? Adica vineri am inteles, era taxa auto, Raed Arafat si mai era ceva dar nu-mi aduc aminte. Dar acum?

Azi protestam iar? Nu de alta, dar ca sa ii spuna cineva si martirului de la Universitate, cocotat pe facultatea de Geologie.

8 thoughts on “Protestele de luni seara de la Universitate

  1. Cum sa-ti explic eu tie : cam asa te faci de ras cu un articol cam ca moldoveanul ala care zicea pe twitter ca bucurestenii sunt marlani. Si lasa Antena 3, aia au ratingul de 4 ori cat voi, n-ai cum sa-i vezi 😀

  2. domnul ala de la antena, pe care nu stii cum il cheama, le spunea ca televiziunile nu se mai concentreaza pe proteste, ci pe violentele care se produc, si ca ar trebui sa fie pasnici, pentru ca nu devia de la mesaj. asta incerca omul ala sa le zica oamenilor, in timp ce tu faceai poze frumoase pentru blog…d-aia are antena rating cu mult peste voi…

  3. Vrei motive pentru protest? Uite: sistem sanitar jalnic (spitale gata sa cada, lispa de medicamente, medici prost platiti, paturi putine – totul jalnic), transporturi jalnice (cel mai scump km de autostrada si cei mai putini si mai prosti), transport feroviar prost si mereu in perdere, infrastructura jalnica, invatamant din ce in ce mai prost, siguranta sociala lipsa, iluminat public din parti, cainii comunitari sunt mai protejati decat noi (oamenii), politie corupta, legi proaste, parlamentari prosti, justitie corupta, productie proprie din ce in ce mai putina, jurnalisti foarte prosti, totul se face numai pentru comisioane si pentru interes propriu, incompetenti peste tot, promovarea lichelelor si ignorarea specialistilor, taxe mari si degeaba. Si multe multe altele!

    Parca nu ai calatorit. Nu ai vazut si alte tari. Parca nu ai stii ca se poate mai bine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: