home de pe net Prostiile răspândite pe Facebook în vremea coronavirusului

Prostiile răspândite pe Facebook în vremea coronavirusului

M-am gâdnit să scriu articolul ăsta, când am văzut ca în week-end-ul ăsta, vom sta cu o oră mai mult acasă. Așa spuneau pe Facebook câteva statusuri colorate și luminate. Din contră, vom sta mai puțin acasă cu o oră, că se dă ceasul cu o oră înainte. Dar de data aceasta a reușit să se viralizeze fix celălalt mesaj.

În schimb rețeaua socială e plină de alte statusuri la fel de incredibile. Dar oamenii le împărtășesc de parcă acum s-ar întâmpla acest lucru.

Potrivit acestui om atmosfera are în ea Coronavirus. Și virusul se răspândește prin aer. Așa cred foarte mulți oameni. Că virusul pur și simplu există în aer și că din cauza asta trebuie să stăm noi în casă. Dacă ieșim afară dă virusul peste noi la fel cum dă ploaia sau ninsoarea.

Alții cred că degeaba ne spălăm pe mâini, pentru că virusul oricum se transmite. Și oamenii ăștia iau likeuri și se bucură de apreciere.

Întotdeauna rugăciunea are efecte benefice. Mai ales rugăciunea colectivă, cea spusă în colectivități mari de oameni, unde poate ajunge cineva infectat. Dar acasă rugăciunea este bine făcută, dar este făcută în secretul fiecăruia. E comuniunea ta cu Dumnezeu. Nu trebuie să te lauzi cu asta, nici nu trebuie să te verifice cineva dacă ți-ai făcut rugăciunea sau nu. Așa că nu o pune pe Facebook, spală-te pe mâini, stai într-un loc ascuns și roagă-te așa cum știi tu mai bine.

Eu am prostul obicei să nu fiu empatic. De asta am pus aici acest status. Pentru că e din ciclul, în Africa mor copii de foame. Si eu cu ce îi pot ajuta acum?

Unii oameni au această părere. Că virusul trece. Poate o fi așa, eu am făcut deja 3 pneumonii, nu mai am chef de încă una. Partea bună e că am învățat să mă feresc de ele și deci nu-mi e frică. Nici să ies afară.

În schimb unii politicieni vin cu această părere. Potrivit acestora persoanele care erau decedate au infecat medicii. Sau persoanele care erau infecatate nu au spus medicilor acest lucru. Aș merge pe a doua versiune, dar aici nu aș da vina doar pe persoanele *infectate* ci mi-aș permite să folosesc și cuvântul neglijență.
Pe de altă parte manipularea PSD-ului de zilele astea este că nu sunt teste suficiente. Iar ei nu vor să înțeleagă că se tesetază doar persoanele simptomatice și persoanele care prezintă semne de boală. Nu că n-ar fi teste, ci pentru că așa este decizia. Discutați cu Arafat.

Iarăși mesaje fără nicio legătură cu starea de fapt. Oamenii au muncit acolo. Oamenii de aici la fel muncesc. În Italia abia sâmbătă s-a dat decizia de a se închide fabricile. Dar nu este obligatorie, deci cel puțin acolo numărul infectaților va crește pentru că oamenii se duc la muncă. România nu are de unde să știe asta, pentru că ei la fel îi forțează pe oameni să nu se ducă la muncă, dar nu le pasă dacă sunt salarii sau nu.

Și în final teoria conspirației care vine să ne spună că totul este o decizie la nivel mondial.
Pe de-o parte i-aș da dreptate. Sunt prea mulți bani pe piață, salariile sunt prea mari, trebuia o resetare ca să o ia oamenii de mai jos, iar cum o criză economică nu se putea impune pentru că erau prea mulți bani pe piață, uite soluția salvatoare.
Ziceți că nu e așa.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One thought on “Prostiile răspândite pe Facebook în vremea coronavirusului

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: