Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ce mai face profilul tau de Facebook? Ai trecut la profilul nou? Daca da sau nu, hai sa vedem urmatoarea poveste:

Adrian si-a pierdut agenda telefonica pentru ca si-a pierdut telefonul. Sa zicem ca daca ii gaseste cineva telefonul si nu il inapoiaza contactele respective se pierd. Asta daca omul nu are backup al agendei telefonice. Si dupa cum vedem mai sus nu are. Si atunci, de unde sa iti iei repede agenda telefonica inapoi?

Pai simplu, de pe Facebook.   Daca aveti profil de Facebook (cum sa nu aveti?), puteti sa va treceti la datele personale si numarul de telefon, iar optiunea de a-l face public sau de a-l afisa doar prietenilor vostri va apartine. In schimb oricine e prieten cu voi si doreste astfel sa afle numarul vostru de telefon  nu trebuie sa se mai chinuie sa va caute, sa va roage, sa intrebe in stanga si in dreapta. Ci pur si simplu isi sincronizeaza telefonul cu Facebook, iar astfel primeste in telef0n toata lista de prieteni cu numere de telefon cu tot.

Pentru ca telefoanele cu Android au in continuare probleme grave in sincronizarea cu Facebook, va recomand astfel orice telefon cu Windows Phone 7. Drept urmare aveti un telefon rapid, care nu consuma net decat atunci cand doriti, unde abonamentele de 500 de mega de date nu se consuma o luna de zile decat daca va uitati la youtube in fiecare zi de pe 3G, iar trafic de date atat timp cat telefonul se afla in stand by, nu exista.  Telefoanele cu windows 7 se pot sincroniza si trage in agenda telefonului atat contactele din Facebook, cat si contactele din Gooogle, dar si contactele din windows Live sau Yahoo!.  Personal cu un LG Omnia pe Windows 7 am reusit sa-mi sincronizez cele 4 agende telefonice pe care le-am enumerat mai devreme, dar si sa gasesc astfel numerele de telefon ale prietenilor de pe Facebook (cei aproape 5.000). La ce m-a ajutat asta? Sa zicem ca am vrut sa-l sun pe Ionut Balan. In telefonul meu n-am numarul lui de telefon, din diverse motive (se bloca telefonul cand vroiam sa-l salvez), dar totusi am putut sa-l sun simplu. Deschis agenda, cautat Ionut, i-am vazut poza, ultimul status pe Facebook, ma anunta si daca e ziua lui de nastere si am dat call. Imediat l-a apelat si la capatul celalalt al firului el stia ca vorbeste cu mine, iar la fel mi-a vazut poza, statusul de Facebook si astfel  a stiut sa-mi spuna ceva ca sa rad.

Tu ai numarul de telefon pe Facebook? Prietenii tai au numarul de telefon pe Facebook? Stii sa dai de ei astfel? Vezi, e simplu, doar cu un telefon.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 Responses

 1. Sebastian

  Esti pe bune? Hai, frate, ce dracu? Documenteaza-te inaint sa scrii…
  Android se sincronizeaza nativ cu contul Google (contacte, calendar, mail), iar HTC-urile cu SenseUI se sincronizeaza si cu Facebook. Si daca nu e suficient, poti importa in agenda contactele de pe facebook – nu trebuie decat sa instalezi aplicatia Facebook for Android si sa bifezi “Sync Contacts” la Accounts and Sync in setari.
  Care sunt “problemele grave” cu sincronizarea? Am Android de un an si ceva, tocmai mi-am luat al doilea HTC cu SenseUI si sincer nu am habar despre ce probleme vorbesti.
  Si am optiunea de 500MB/luna (Mobile Internet, nu labareala aia de Internet pe mobil, care e un Vodafone Live! rebranduit) si CHIAR nu reusesc sa imi depasesc traficul daca nu fac tethering (adica sa dau net de pe telefon laptop-ului).

  Las-o, ca macane!

  Reply
 2. piticu

  @sebastian ?!?!
  am zis eu, am zis eu, am zis eu, personal, adica contul meu cacat,etc.

  daca androidul nu-mi sincronizeaza cei 5.000 de prieteni de pe facebook in telefon, iar windows phone 7 o face instant, inseamna ca cineva are o problema.

  multumesc.

  Reply
 3. zet

  LG Omnia?!! ce e aia? exista Samsung Omnia si LG Optimus, hotaraste-te :).Pe Android n-am avut probleme cu agenda Facebook si nici cu depasirea traficului de 1GB. Cum te descurci insa fara un banal manager de fisiere? Fara posibilitatea de transfer pe Bluetooth, fara Flash in browser, fara posibilitatea folosirii unui card de memorie, fara Multitasking, fara copy/paste? (sper ca tovarasul Ballmer sa nu faca la fel ca Jobs (WHAAW copiaza/lipeste!!! :)) cand o sa descopere si WP7 copy/paste-ul. Lista de fara e destul de mare, dar e ok, macar sincronizeaza contactele din Facebook :)..

  Reply
 4. IQ

  Ma amuza treaba cu “5000 de prieteni”. Spune sincer, ii cunosti PERSONAL pe toti? Daca nu, macar ai schimbat 2 vorbe cu toti (fie mail, messenger, twitter, chatul de pe facebook)?

  Reply
 5. Daniel

  Ca sa fim corecti pana la capat, aparent merge si pe iPhone sincronizarea.
  Din punctul meu de vedere, a-ti pune insa si telefoanele prietenilor in contul de Facebook constituie un prea mare risc. Pentru că nu e atât de greu în zilele noastre să “furi” credențialele de Facebook ale cuiva. Să ne aducem aminte numai de add-on-ul de Firefox Firesheep care facea accesibila oricui interceptarea cookie-urilor intr-o retea wireless unsecured, cookie-uri care pot fi folosite apoi pentru autentificarea in contul de Facebook al respectivului. Și odata ce sunt in contul tau, pot sa-ti fur frumusel numerele de telefon si sa le folosesc dupa aia in multe feluri.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.