Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Pentru ca asa inteleg […] care le fura banii si masinile parintilor sa acorde prioritate in trafic, dar sa se si dea jos la alti soferi.

 

 

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 Responses

 1. Cosmin

  De ce nu ai coborât la cimpanzeu să-l înveţi regulile de circulaţie şi au fugit aşa? S-a oprit să te întrebe de sănătate sau doar aşa parchează el cât să-şi cumpere o shaorma?

  Reply
 2. dobre

  Am inteles ca nu ti-a dat prioritate dar nu inteleg reactia de cimpanzeu de dupa. Si ma refer la reactia ta, a lui nici macar la nivelul unui cimpanzeu nu se ridica.

  Reply
 3. Misu

  Din cate vad, aveati fiecare cate o banda, doar ca a ta era ocupata de altii. Deci el avea prioritate.

  Reply
 4. Claudiu

  @Misu Ai omis un romb galben si diferenta dintre stanga si dreapta. Stai jos.
  @Cristi Si tu parca ai cautat-o. Dar daca tot o cauti, caut-o pana la capat si cand deschide portiera baga-te cu botul masinii in usa lui. O sa intre inapoi de urgenta.

  Reply
 5. Misu

  Claudiu@ Hai sa detaliem. Este o intersectie de drumuri cu cate cel putin 2 benzi pe fiecare sens. Daca erau doar cu o banda, Porschele era obligat sa acorde prioritate de dreapta. Clar, aici nu sunt dubii.
  Particular, in aceasta intersesctie, fiind cel putin 2 benzi pe sens, cel cu Porsche, ca sa faca la stanga, s-a inscris din timp pe banda cea mai apropiata de axul drumului. La virare a intrat si-a este obligat sa pastraze banda de langa axul drumului. Celalalt, pentru a face la dreapta s-a inscris din timp pe banda de langa bordura si vireaza ramanand langa bordura, deasemenea obligatoriu. Daca ambele benzi ar fi libere, drumurile lor nu s-ar intersecta. Insa, pe strada pe care cei doi intra banda de langa bordura este ocupata.
  Ce face cel care nu poate continua drumul din cauza unui obstacol ? Se asigura ca are loc, apoi depaseste. Cum se face trecerea de pe o banda pe alta ? Cu acordarea prioritatii celor care circula deja pe ea. Deci, in acest caz, problema este nu prioritatea de dreapta, ci trecerea de pe banda 1 pe banda 2 a celui din masina caruia s-a filmat. Cat despre “romburile galbene”, eu am vazut … doua, cate unul pentru fiecare, nu numai pe cel care se vede in filmare. Si cel cu Porsche avea unul in fata.
  Referitor la “stai jos” … no comment. Fiecare are dreptul la o opinie, eu le respect pe toate.
  Numai bine !

  Reply
  • claudiu

   Dpdv strict moral, asa e. cel care face dreapta se inscrie pe banda 1 (langa bordura). Observa un obstacol si intentioneaza sa intre pe banda 2 unde trebuie sa se asigure. DPDV strict legal, insa, daca eu vreau sa ma incadrez pe banda 2 dupa ce fac dreapta, pot sa fac asta si cel cu porsche trebuie sa imi dea prioritate. In cazul unei coliziuni acesta este singurul aspect legal de care se tine cont, faptul ca Cristi venea din dreapta Porsche-ului.

   Reply
 6. Misu

  Eu cred ca, desi nu este prevazuta expres, se subintelege. Adica, in conformitate cu ART. 116(2) “Intentia conducatorilor de autovehicule … de a trece pe o alta banda de circulatie … se semnalizeaza prin punerea in functiune a luminilor indicatoare de directie cu cel putin 50 m in localitati …, inainte de inceperea efectuarii manevrelor.”
  In intersectie ai semnalizat doar schimbarea directiei de deplasare, nu si schimbarea benzii de mers. Nu semnalizezi in acelasi timp 2 manevre. Ai semnalizat ca faci la dreapta, atunci fa, ramanand pe banda pe care erai. Apoi, semnalizezi ca treci pe alta banda si … treci, dupa ce dai prioritate celor aflati deja pe ea.
  Doar in intersectiile unde un drum cu 2 benzi pe sens se intersecteaza cu altul cu numai una, cel ce vireaza spre dreapta de pe drumul cu 2 benzi are prioritate, deoarece ambii ar trebui sa intre pe aceeasi banda. In cazul din videoclip fiecare are banda lui.

  Altfel spus, “DPDV strict legal” unde scrie ca “daca tu vrei sa te incadrezi pe banda 2 dupa ce faci dreapta” ai prioritate fata de masinile care vin din stanga ? Nu scrie nicaieri asta in actele normative care reglementeaza circulatia pe drumurile publice in Romania si, mai mult, nici nu se subintelege de undeva.

  Drum bun !

  Reply
 7. Claudiu

  @Misu: De-acord. M-ai convins. Eu aveam in cap scenariul in care banda 1 are rol de parcare, insa am revazut clipul si nu exista semn de parcare acolo.

  Reply
 8. Misu

  😀 OK. Era doar un schimb de opinii, nu o incercare de a convinge pe cineva. Eu, in situatia data, dadeam prioritate celui cu Porsche.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.