home to blog Primul site de stiri din .ro in HTML 5

Primul site de stiri din .ro in HTML 5

Cand am fost la San Francisco am zis ca trebuie sa fac si acasa cel putin atat cat s-au laudat partenerii Microsoft la lansarea internet explorer 9 beta.

O super realizare personala de anul asta e ca REALITATEA.NET este primul site de stiri din Romania care iti ofera experienta HTML 5  si CSS3 (elementele au fost realizate de HPC Consulting) . Mai mult decat atat iti da si niste bani de buzunar si te invita in redactie ca sa fii redactor sef pentru o zi.

Nu, n-am facut tot siteul in HTML5 pentru ca e putin cam complicat in acest moment, spre exemplu Firefox inca nu ofera experienta HTML5. Doar Chrome si Internet explorer 9 beta ofera o experienta HTML5 satisfacatoare. Drept urmare, pentru a participa la concursul de pe realitatea.net trebuie sa intrati pe realitatea.net/ie9 folosind internet explorer 9, sa va alegeti stirile pe care voi le considerati importante. Le  trageti in bucata de stiri favorite, le salvati si le inscrieti in concurs. Aveti sansa sa castigati 500 de dolari.e

Si inca un motiv pentru care trebuie sa intrati acolo, este singura pagina care ofera stirile importante de pe realitatea.net fara publicitate.

Atat pentru Realitatea.net cat si pentru piticu.ro am pus doua taguri in head, care iti ofera task-uri sau shortcut-uri in taskbar, asa cum ar trebui sa faca orice site.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Primul site de stiri din .ro in HTML 5

 1. o sa reluam discutia despre ie9 daca vrei acum 🙂 dar intai instaleaza-l ca iar ma cauta baietii prin cluburi sa ma intrebe cu cat ma vind si cat iau sa nu stiu ce …

 2. @necenzurat: multumesc. Nu vazusem X-ul.

  @piticu: cateva puncte de user experience fail. Link-ul la regulamentul concursului este greu vizibil. Regulamentul concursului putea sa fie si el in format HTML. Mesajul “Trebuie sa fiti logat pentru a putea salva lista de stiri!” imi apare chiar daca sunt logat prin Facebook.

  BTW, nu o sa te caute nimeni prin cluburi, daca o sa treci peste retinerea (tampita) de a admite ca proiectul este sponsorizat.

   1. Macane. Rau.

    Tu promovezi proiectul ca o experienta Realitatea in tehnologie HTML 5 si CSS3 insa scripturile JS – http://www.realitatea.net/ie9/Scripts/carousel.js – verifica numai daca browserul este IE9. Jegos, nu crezi ?

    De retinut:
    1. IE9 nu este singurul produs care suporta HTML5 si CSS3
    2. IE9 nu este suportat decat de Vista si 7; nu e cazul sa ignorati utilizatorii de XP, suntem inca multi.

   2. nu vad al doilea comentariu al tau rau pe front, dar iti raspund la el.

    Care e legatura cu ie9, am zis clar ca si pe chrome se vede la fel de misto.
    Care e legatura cu ie9 care nu e sustinut pentru windows xp? Pai xp nu se mai fabrica, inca il aveti? Ghinion ca sa zic asa.

   3. Legatura cu IE9 e ca desi ai spus clar ca si pe Chrome se vede la fel de misto (btw, in Safari arata la fel de bine), popup-ul referitor la browserul corect este setat sa apara atunci cand este folosit orice altceva decat IE9. Nu conteaza ca browserul stie HTML5/CSS3, daca nu e IE9 atunci nu e bun pentru site.

    Proiectul un technology preview pentru IE9. Fair enough, nu e nimic rau cu asta. Măcăne ca prezentati IE9 ca singurul browser corect pentru HTML5 / CSS3.

 3. eu unu il am instalat, da’ atata timp cat mie nu-mi afiseaza niste javascripturi amarate nu stau sa ma las convins de cat de bun e el. destul de corect?

 4. “msapplication-task”, adica cei care sunt pe linux, mac si altele, nu beneficiaza de acest tag care este specific micro$oft, nu ?
  In plus la ce bun acel tag cu aboneaza-te, in timp ce in orice browser (inclusiv Firefox) ma anunta ca ai feed rss prin patratelul portocaliu din address bar ?

 5. @ciprian lasa chestia aia cu tagu, eu inca ma mir de ce ce exista buton de Compatibilty View… adica eu de ce mai trebuie sa dau click pe un buton cand intru pe o pagina?
  microsoft nici macar cateva standarde banale nu poate sa respecte…

 6. Ma uit si ma minunez. Pagina aia nu are absolut nimic html5 in ea. jQuery si html curat. In plus a spune ca doar IE9 si Chrome stiu html5 este putin tras de par. HTML 5 stiu si Firefox, Safari si Opera. De fapt IE9 are cel mai mic scor pe html5test.com. De fapt nu prea stie mai nimic din html5, decat canvas, audio si video (suport doar pentru h.264 nu si mpeg4). Ca o ordonare dupa cat de mult din html5 stiu browserele, IE9 pe ultimul loc, urmeaza Opera, Safari, Firefox si Chrome pe primul loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.