home news Primul magazin Xiaomi din România

Primul magazin Xiaomi din România

Xiaomi, prin unul din distribuitorii săi din România, a deschis primul magazin fizic din țară. Ar mai putea fi și alte magazine, mai ales cele online, dar Black Tech este distribuitorul care a reușit să convingă compania să le ofere toate produsele Xiaomi pentru magazin.

Am fost ieri la deschidere, doar să văd ce interes va genera un magazin fizic de telefoane, atât timp cât totul tinde să fie online și am fost surprins de cât de multă lume a venit. Au fost și reduceri, dar nu cred că ăsta a fost principalul motiv pentru care au venit oamenii.

În magazinul Xiaomi de la etajul -1 din Mega Mall sunt toate produsele Xiaomi. Adică de la rice cooker, la trotinete, becuri, casă inteligentă, genți, tot.

Cu alte cuvinte, dacă vrei ceva de la Xiaomi și sigur vrei, poți merge în magazin să testezi înainte, să ceri informații să compari și alte produse. Eu spre exemplu caut filtre pentru Mi Robotul care are deja aproape 2 ani, iar filtrele încă nu sunt disponibile din cauza cererii uriașe.

Au fost peste 200 de oameni la deschidere, Bunescu și Dezbrăcatu’ (da, ăla de la Prima) au fost amfitrioni. S-a aplaudat, s-a bucurat lumea, au venit și oamenii de la ambasada chineză la București, dar și mulți chinezi.

Am văzut pe cineva cu un telefon ce părea a fi un nou Oppo, iar alți oameni se uitau mirați la mine când mă vedeau cu un Xiaomi în mână, dar despre acesta ați citit în articolul precedent.

Aici puteți testa noul Xiaomi Mi9, dar și puteți alege telefoane la 700 de lei care se mișcă decent și au inteligență artificială pentru a face poze bune.

Cei de la Black Tech asigură și partea de service pentru produsele Xiaomi, iar la eveniment au veni și șefii Xiaomi din Europa, tocmai pentru a arăta că acest magazin este unul oficial și susținut de companie. Spre exemplu, cele 30 de magazine din Chișinău, nu sunt atât de oficiale ca acesta, acolo nu există nici jumătate din produsele care sunt la București iar service-ul de acolo, practic nu prea există. Cu ocazia asta am aflat că telefonul meu, Xiaomi Mi Mix 2 Special Edition, nu poate fi reparat oficial pentru că el nu a fost oficial pe piață, a fost un fel de prototip, vândut în ediție limitată. Dar despre telefonul ăsta voi vorbi în review-ul comparativ alături de un alt telefon de top.

Magazinul de la București este primul, se dorește ca de obicei deschiderea și a altor magazine, dar știm cu toții că în retail sunt mai multe elemente de luat în considerare.

Pentru cei care nu au citit tot, sumarizarea este următoarea:

  • primul magazin Xiaomi din România
  • magazin oficial, susținut de companie
  • toate produsele Xiaomi de pe piață
  • se asigură în final service pentru gadgeturi

Poze făcute cu Xiaomi.

3 thoughts on “Primul magazin Xiaomi din România

  1. În mall cam orice magazin merge bine până când și tarabele cu huse scot profit. La telefoane cred ca este important sa le si vezi in magazin, poate testezi putin interfața, câteva poze.

  2. Abia astept sa merg in mega mall sa vad magazinul si toate produsele lor. Un brand care si-a facut un nume in ultimii ani pe piata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: