home to blog Priceputii la toate

Priceputii la toate

Romanul e renumit pentru ca e priceput la toate. Daca i se strica masina o sa il vezi in mijlocul strazii sub masina incercand sa o repare. Ca o strica mai rau nu e o problema, se duce cu ea la service mai tarziu.

La fel si in calculatoare, daca apare unul sa spuna ca are o problema cu un calculator, o sa vedem o groaza de indivizi care vin si se dau cu parerea si zic ca ei fac bine ce fac. Nu conteaza ca acel calculator peste 2 saptamani se reinstaleaza sau se duce in service. Sa nu uitam aici raspunsul standard cu “da-i un restart” la orice problema daca nu merge calculatorul.

In internet e si mai haioasa treaba. Apar unii indivizi care citesc ce fac altii, isi fac o documentatie acasa, probabil scriu 50 de pagini, afla intreaba in stanga si in dreapta si vin ei cu solutia salvatoare. Asa incat trebuie sa ii credem pentru ca ei sunt analistii internetului. Dupa care ei se apuca si judeca, vin si zic ca unul e naspa si ca alalalt pute pentru simplul motiv ca au citit ei in trafic. Au citit ce? De parca ar citi in stele si de parca stelele ar fi bune si ar sti ce sa le spuna.

Imi plac uneori interpretarile astea de orice fel, dar ma obosesc sa le tot aud. Mai mult, ma oboseste sa tot spun mai departe ca nu se intampla asa, ca in spate e un ceva mai amplu decat deseneaza un priceputeanu pe foaie. Mai mult, ma obosesc oamenii care vin si pun cifre pe foaie pentru ca asa au citit ei in stele. Mai mult, ma enerveaza oamenii care vin si se lauda cu tampenii. Pure tampenii, ca a facut el nu stiu ce chestie si a avut 1.000 de vizitatori e pur si simplu neimportant.

Nu sa iti vada oamenii chestia pe care ai facut-o tu pe internet e important, important e feed-back-ul pe care il primesti in urma vizualiazrilor alea. Mai mult, ce primesti in feedback-ul ala.

Dar  sa lasam analistii intr-ale lor … inca vreau sa cred ca nu al lor e viitorul, iar existenta lor e una efemera.

16 thoughts on “Priceputii la toate

  1. Mai in gluma . . mai serios . . .totusi e adevarat ca ramanu e bun la toate . . . a fost invatat de mic din cauza sistemului nostru de invatamant sa stie cate putin din fiecare dar sa nu fie bine pregatit pe niciun domeniu specific. La noi la facultatea de automatica e un curs mic de bazele contabilitatii, la ISE(ASE) si la drept se invata informatica iar limbile straine sunt obligatorii mai peste tot . . . Deasta in loc sa avem PREOFESIONISTI bine pregatiti avem numai MESERIASI pe toate drumurile

  2. Cred ca zilele acestea suntem agasati permanent de pricepere unor oameni legata de doua evenimente; alegerile locale, mai ales ale prmarului general si campionatul european de fotbal. Nu-mi vine sa cred ce oameni priceputi la toate sunt cei doi candidati la primaria Bucuresti> Te minunezi sa-i auzi pe Oprescu(Doamne ce doctor priceput la autostrazi suspendate si la arhitectura si la finante, ce sa mai trebuie sa-l alegem musai)sau pe Blaga( care se pricepe la sistematizare, dar si la strazi,la arhitectura si mediu, din care cauza si el trebuie ales musai caci si-a facut si buletin de Bucuresti)luptandu-se cu argumente care de care mai tampite de parca noi suntem cazuti din luna.
    Si apoi pe toate canalele tot felul de “specialisti” isi dau cu parerea lor autorizata despre jocul nemaipomenit al echipei noastre de parca noi n-am vazut un meci lipsit de veleitati tactice si spectaculare.
    Si sa nu mai vorbim de priceperea lui OTV-escu in toate.
    Dar fiindca televiziunile trebuie “sa spuna ceva” au program non-stop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: