home to blog PR-ul care pute de cele mai multe ori

PR-ul care pute de cele mai multe ori

Public relations (PR) is the managing of internal and external communication of an organization to create and maintain a positive image. (wiki)

Plecand de la aceasta definitie sa analizam intamplarile din ultimele zile. Avem o presupusa frauda labanc post Banc-Post, frauda intarita de presupuneri ca MasterCard, operatorul Maestro, a retas sprijinul pentru tipul de carduri Millenium, drept urmare banca a retras de pe piata toate cardurile Millenium si le inlocuieste, probabil cu altceva.

Presupusa frauda de la Banc-Post a fost dezbatuta si la mine pe blog, Ieri pe zi am primit un telefon de la o tipa de la McCann care ma invita astazi la o discutie la sediul central al Banc-Post. O discutie in care sa inteleaga de ce a iesit in presa ce a iesit, unde a fost problema de comunicare si asa mai departe. Am zis bine, foarte misto, in final exista o reactie din partea bancii si probabil o deschidere in a afla si o alta parere.

Peste vreo cateva ore am primit un telefon  cum ca s-a contramandat intalnirea de astazi. Foarte bine zic, inseamna ca au inteles. Sau nu.
Dar sa nu uitam o chestie, despre asta s-a mai discutat o data la Advertising 2.0, seminarul lui Cristi Manafu. Am discutat si prezentat solutii atunci exact la un caz ipotetic de acest gen. Am stabilit atunci ce trebuie faca o banca, care sunt pasii ce trebuie sa ii urmeze si mai ales ce sa spuna. In schimb, am avut pe site la Banc-Post un cacat de comunicat de presa, scris in scarba si fara sa spuna nimic de altfel.

Trecand peste, raman suspiciunile asupra bancii. Cum s-au blocat toate cardurile, cum cineva a furat baza informatica din banca, cum s-au clonat carduri? Chestii care sunt pe atat de serioase, cat hilare, sau chiar de necrezut.
In schimb, surse sigure si de foarte mare incredere din economie au lansat urmatoarea ipoteza. Se stie de prea mult timp ca bancile se confrunta cu o lipsa cronica de lichiditati. Adica nu au bani cash in seifuri. Au banii ori in imprumuturi catre populatie, ori in bunuri, ori in alta forma. Drept urmare se prea poate ca Banc-Post sa fi ramas fara lichiditati, sa nu poata face rost de lichiditati si drept urmare ca sa nu spuna ca ei banca sunt fara bani, iar asta sa insemne lichidarea lor, au bagat faza cu frauda, cu blocat conturi, cu lumea care a scos mai multi bani decat trebuie. De fapt n-au scos mai multi bani decat trebuie, pentru ca nu cred ca erau carduri de credit alea, ci doar de debit, scoteau ce bani aveau.

Cireasa de pe tort vine exact acum, intr-una din zilele astea, la ora 8:30 cand toata lumea era avida dupa informatii si cauta sa afle ce si cum se intampla la Banc-Post, PR-ul lor … dormea. Si avea telefonul inchis.


Acest articol este o reactie a faptului ca degeaba ati luat notite la intalnirile pe care le-ati avut si a faptului ca ati contramandat intalnirea cu mine. Cacat, daca un om vrea sa te ajute macar il asculti, s-ar putea sa aibe dreptate, nu ii ceri bani.

Precizare: Agentia McCann nu are nici o legatura cu PR-ul Banc-Post si nici nu reprezinta interesele bancii.

9 thoughts on “PR-ul care pute de cele mai multe ori

 1. Ma intereseaza foarte mult problema celor de la BancPost – am lucrarea de licenta despre comportamentul comunicational in managementul crizei si ei (bancpost-ul) nu comunica. Vreau si eu ceva site-uri, carti, orice care sa ma ajute sa definesc ce trebuie facut in acest caz (la stadiul de teorie ca e vorba de licenta) Multumesc anticipat Cristina Bocse

 2. iar incepi sa bati campii? Nu se mai prea poate ca o banca sa ramana fara lichiditati.. dar tu nu sti..

 3. Iar vorbeste piticu despre ceva ce nu are habar.
  Se pare ca e mare presiunea de a avea un blog popular.
  Insa calitatea informatiilor oferite este din ce in ce mai proasta.
  Pe viitor, documenteaza-te inainte sa iti dai cu parerea in legatura cu un domeniu la care nu te pricepi.
  Macar atat.

 4. LK ?!

  tu vrei sa spui ceva aici sau comentezi doar ca sa te afli in treaba?

  Ai tu vreo alta chestie pe care eu nu o stiu? :)))

 5. Cred ca cel care vorbeste sa se afle in treaba esti tu.
  Ai dreptate, pierd timpul discutand cu unul ca tine.

 6. uuuuu se indreapta oare banca catre faliment din cauza la “subprime mortgage crisis”? :)))

 7. nu stiu care a fost cauza intimplarii dar unii s-au miscat rapid si in consecinta intr-o mare institutie de stat unde cam jumatate din angajati au carduri de la BancPost ieri era la intrare un reprezentant de la Banca Transilvania care prezenta oferta lor de carduri pentru salarii. 😉

 8. BancPost este varza.
  La cardurile Visa Gold si American Express Gold, desi cele mai scumpe de pe piata, au scos toate asugrarile medicale de calatorie. Dau numai daca intarzie avionul pe segmentul dus si nu si pentru intors.
  Cu un manager nu se poate discuta, comunicarea este 0. Pur si simplu o bataie de joc. Eu am ales sa imi inchid conturile la ei.. o astfel de banca este mai rea decat CEC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: