home to blog Povestea unui bec

Povestea unui bec

In iarna am primit un bec cu LED de la IKEA.

IMG-20130821-WA0000

Foarte bun de altfel. Avantajul acestui bec este pe langa consumul redus de energie este ca lumineaza puternic si tine mult. Sau se arde. Si daca se arde becul, din moment ce a fost primit gratis, atunci, de ce ne dam cu curul de pamant ca s-a ars un bec?

Adica si mie mi s-au mai ars becuri. Asta e viata, becurile se mai si ard. Mergem mai departe.  Singura problema care ramane acum este ce facem cu becurile dupa ce acestea se ard. Pentru ca in 2013 trebuie sa reciclam becurile astea. Si nu avem unde.

Acum sa-mi zica mie cu mana pe inima, cine a luat becul ars de acasa, l-a pus in poseta si s-a dus sa-l recicleze la Mega Image?

PS: becul meu lumineaza corespunzator ca am o retea electrica de calitate acasa. Fire noi, trase corect, fara improvizatii si fara fluctuatii de tensiune. Bonus, transformatorul din spatele blocului e schimbat acum cateva luni, iar calculatorul si televizorul sunt protejate de o priza cu protectie. Pentru ca e elementar sa iti asiguri singur o instalatie electrica de calitate, ca sa iti functioneze corespunzator becurile si echipamentele electrice.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “Povestea unui bec

  1. Lasă, că unii merg mai departe şi văd o conspiraţie a becului. Adică li se ard 50 de becuri şi nu-şi pun întrebarea legată de calitatea reţelei elcetrice de care dispun. Nope, e de la becuri. E conspiraţie, frate!

    http://goo.gl/FbTrV

    1. Light Bulb Conspiracy de care vorbesti, prezinta de fapt bunurile care au “termen de stricare” pentru a “sprijini” societatea de consum in care traim…

  2. Nu stiu cum e cu IKEA, dar becurile Philips luate din magazine de scule si unelte (ca sa nu dam nume) au garantie data de producator 6 ani! ANPC asigura ca vanzatorul va fi obligat sa-ti schimbe becul pe perioada celor 6 ani…

  3. Eu am o punga de becuri. Si una de baterii. Cand se umplu pungile, le reciclez separat. La fel fac cu sticlele de plastic, iar deseurile biodegradabile incerc pe cat posibil sa le pun in sol ca ingrasamant sau le refolosesc in variate chipuri.

  4. Becul meu a fost cumparat, nu primit gratis, si trebuia sa reziste cativa ani (ei scriu ca pana la 20 de ani). Intrebam pe FB meu personal, in calitate de consumator, nu de blogger piscotar. Dar na, ma bucur ca v-ati distrat.

  5. Eu adun becurile si bateriile si, cind am drum, le duc la Bricostore. La fel cu sticlele de plastic, hirtia si sticlele/borcanele de sticla (pe astea le rezolv mai repede, ca avem clopotele de reciclare pe aproape de casa).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.