home de pe net Povestea copiilor din căruţă şi a votului nul

Povestea copiilor din căruţă şi a votului nul

Din bula mea de Facebook, unde sunt numai chestii elevate şi simandicoase şi foarte high aşa, cu înalte calităţi intelectuale cum se consideră oamenii de acolo, am văzut această poză a copiilor ce se duceau la şcoală cu
… o căruţă.
Trebuie menţionat că autoarea pozei pe care eu o suspectez de faptul că vrea doar like-uri pe Facebook, a reuşit să ne atragă atenţia că ea a avut un vot nul (adica s-a pişat pe el de vot, pentru ca aşa se zice) şi se plânge că merg copiii cu căruţa la şcoală, pe ceaţă, cu o căruţă care nu are elemente de semnalizare, pe un drum public.
Individa subliniază faptul că cu votul ei nul nu se schimbă nimic şi că peste 5 ani vom fi tot aici.

Acum e clar că votul ei nul, nu este aşa de nul precum crede ea. Votul ăla s-a transformat în vot real pentru cei care au stricat autobuzul şcolar şi i-au pus pe copii în căruţă la 2 grade celsius.
În schimb persoana care a urcat această poză pe Facebook, şi-a îndeplinit activităţile de cetăţean:

  • a urcat poza pe Facebook.
  • a anulat votul.
  • a plecat mai departe cu maşina şi a lăsat copiii în ceaţă, în frig şi în căruţă.

Săracii copiii nu au avut norocul ei, să îi ducă părinţii la şcoală. Săracii copiii care nu au avut norocul să aibă maşini sau să se ducă în căldură, la şcoală.
Şi totuşi copii aceştia se duc la şcoală. De bine, de rău, obligaţi sau nu ar putea avea şansa să înveţe ceva şi astfel să rezolve o problemă pentru comunitatea lor. Teoretic. Pracitc, datorită femeii care i-a dat pe Facebook se vor simţi iarăşi umiliţi şi oropsiţi în propria lor viaţă de către cei care au maşini şi Facebook şi ei nu se duc cu căruţa la şcoală.

Ce trebuia să facă femeia?

  • Să oprească atelajul.
  • Să sune la 112 şi să reclame transportul neautorizat al copiilor la şcoală.
  • Să sune la primărie şi să ceară explicaţii cum e posibil aşa ceva.
  • Să se ofere ea să transporte copiii la şcoală şi să nu puna asta pe Facebook.
  • Şi dacă tot face prostia asta publică, măcar să ne zică unde s-a întâmplat ca să ne implicăm noi, daca ea nu are chef.

Dar e mai uşor să pui o poză pe Facebook şi să te pişi pe el de vot în loc să faci ceva.

Link ascuns la postare

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: