home to blog Poveste de week-end

Poveste de week-end

Ca orice om muncitor astept week-endul.  Oricine se bucura vinerea pentru ca pleaca acasa si doarme, bea, sta fara griji si obligatii si se relaxeaza doua zile pana cand o ia de la capat. Eu asteptam week-end-ul pentru ca pleca lumea din Bucuresti si gaseam loc de parcare in fata geamului. 😉

Ei bine … s-a schimbat roata, asa cum nu s-a intamplat niciodata, pentru ca sunt tot mai multe masini de fiecare data. Adica, de la Craciun incoace, jumatate din masinile din parcarea din jurul blocurilor mele nu s-au miscat din loc. Si asta se vede pentru ca inca au zapada pe ele. Drept urmare de fiecare data trebuie sa stau sa dau ture ca sa gasesc un loc unde sa pot parca.

Daca anul trecut s-a facut parcare amenajata pentru bloc si s-a facu tabel nominal cu oamenii care sa parcheze acolo.  Acum am aflat si raspunsul pentru care eu nu pot sa-mi iau loc de parcare in Bucuresti, pe talonul masinii trebuie sa fie trecuta adresa de domiciliu, adica strada din fata blocului. Si asta din cauza unei hotarari misto votate de Videanu mai devreme. Acum ce ramane?  Sa ne apucam sa spargem cauciucuri? Sa ne apucam sa ii dam pe toti afara din Bucuresti care au masini pe leasing sau de firma sau n-au numere de Bucuresti? 🙂

Si totusi, daca astia nu si-au mai scos masinile din parcare de aproape o luna … cat de grava sa fie criza asta? Cat de mari sa fie preturile, cat de mult sa fie ratele in euro ale oamenilor astora, daca pana acum se blocau in trafic, de acum nu mai pot sa se riste sa plece cu masina.

Sa ne amintim ca in Spania se intampla aceeasi situatie si ca unii dintre … cei de acolo … (a se citi romani) fura combustibil din masinile parcate chiar si in parcurile de masini.

4 thoughts on “Poveste de week-end

  1. Problemele astea se intalnesc in fiecare zona a Bucurestiului. Daca ajungi acasa tarziu, sa zicem dupa ora 19, nu mai ai nicio sansa sa gasesti un loc de parcare.
    In Lacul Tei de exemplu, se ridica masini parcate pe carosabil in draci. Astfel ca, toti oamenii isi parcheaza acum masinile pe stradutele din spatele bulevardului. Si cum nici aici nu prea mai misca lumea masinile, este un blocaj non-stop. In plus, cunosc vecini care se inteleg seara, cand ajung acasa, cum sa-si parcheze masinile; in sensul ca cine pleaca primul il blocheaza pe celalalt. Daca ai vreo urgenta noaptea si tu esti cel blocat, ghinion. Trezeste-i si pe vecini!
    Iar in legatura cu criza, da, intr-adevar, lumea speriata, ingrijorata de ziua de maine nu se mai foloseste atat de mult de masinile personale, preferand in schimb mijloacele de transport in comun.

  2. Eu tocmai am platit pt anul curent locul de parcare. Masina e luata in leasing dar pe talon scrie si numele utilizatorului. Deci nu e nici o problema.

  3. Grav nu e chestia ca nu mai au drept la parcare cei care au masini in leasing sau masinile de firma cu care vi seara acasa. E normal ca acolo unde iti platesti impozitul pe masina sa ai si drepturi. In alta parte, stai la rind sa-si rezolve localnicii problemele. In Barcelona, daca ai numar la masina local, parcarea te costa cam 7 euro pe saptamina. Daca ai numar diferit de Barcelona, te costa 2 euro/h. Si e simplu: iti cumperi o vigneta pe care o pui in geam. E adevarat, Barcelona nu e capitala, dar ce trafic lejer e pe acolo…
    Eu m-as lega de altceva referitor la aceasta hotarire: de ce e nevoie de o comisie la nivel de municipiu pentru asta (vreo 15 oameni parca)? Ca tot vorbim de descentralizare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.