home to blog Pot nemtii sa faca gara aia la noi? Sa zicem la Sinaia?

Pot nemtii sa faca gara aia la noi? Sa zicem la Sinaia?

In Germania vreo doua mii de oameni au protestat si s-au batut organizat cu fortele de ordine pentru ca autoritatile vor sa taie vreo 300 de copaci ca sa construiasca o gara. O gara de cale ferata.

Gara aia va fi situata pe o noua cale ferata, ecologica, de mare viteza, pentru a scadea timpul de deplasare intre capitalele Europei si principalele orase din Germania. Anyway, sa va arat cum sunt garile din Germania?

Sau sa ne uitam la imagini si sa ne chinuim sa intelegem de ce naiba protesteaza nemtii. Au paduri, ce conteaza 300 de copaci? La noi de ce taiem toti copacii? Dar asta a fost o intrebare retorica.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Pot nemtii sa faca gara aia la noi? Sa zicem la Sinaia?

  1. Esti sigur ca pozele din Germania ? Mie mi se par facute in gara din Vaslui… pe peron nu e Porumboiu certandu-se cu Caro ? Si ce e injuratura aia “Flughafen” ? Sau e reclama la unt ?

  2. Deci aia protesteaza 2.000 pt ca vor sa taie 300 de copaci iar noi nu putem sa ne strangem cateva zeci/sute de mii care sa protesteze ca bashescu cu gasca lui portocalie fura de sting. Right.
    Ar trebui sa-i chemam pe nemti/austrieci/blegieni/americani/etc. sa protesteze pentru noi ca noi nu suntem in stare. Jalnic popor.

  3. Treaba e mult mai complicata decat taierea unor copaci si “construirea unei gari”. Nu se construieste nici o gara, se face redesign’ul complet al garii centrale din Stuttgart. Si au fost mult mai mult decat 2000 de oameni.

    Ceva mai multe detalii aici: http://www.nektulos.de/ro/2010/10/stuttgart21/ .

    Problema este ca Deutsche Bahn (CFR’ul nemtesc) incearca sa bage pe gatul locuitorilor un proiect al carui buget s’a depasit demult si pe care nimeni din oras sau din regiune nu il vrea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.