home to blog Portalul a murit! Sau nu?

Portalul a murit! Sau nu?

Eu stiam ca portalul a murit si ca site-uri de genul top100.ro, kappa.ro si acasa.ro nu isi mai gasesc resursele necesare ca sa poata atrage traficul urias pe care il generau acum multi ani. Chiar aseara vorbind despre ce scriu eu pe blog, tipul englez care ma intrebase era oarecum nedumerit de ce nu scriu numai pe o anumita nisa.

Intr-adevar siteurile care sa agrege atat de mult continut, paginile foarte aglomerate parca nu mai sunt la moda, parca nu se mai practica. Dar asta e doar punctul meu de vedere, eu fiind un om mai special. De asta se naste intrebarea. Voi ce vreti de la un site? Totul pe prima pagina? Sau chestii total structurate si bine asezate?

De ce scriu astea? Pentru ca m-am trezit in seara asta ca ministerul comunicatiilor si societatii informationale vrea sa scoata pe piata un portal d-asta, in care sa bage acolo de la plata facturilor la prezentarea tuturor satelor si catunelor cu pagini personalizate.
Acum vine intrebarea cel putin stupida si cretina, cine dracu le-a dat astora ideea in cap? Sau asta e alt proiect de ministru facut de niste baieti pe bani buni … bani multi … pe shpaga… sau pe super bani, astfel incat sa fie unii mai bogati din banul public, iar ministrul sa se laude ca stie despre ce vorbeste.
Si de ce am impresia ca ministrul nici nu stie ce e aia portal.

Dar sa nu uitam sa punem intrebarea clasica. Ce e ala browser?

Atentie la spotul asta. Daca nu intelegeti nimic, nu-i nici o problema, e din bani publici.
Hakerii care cauta vulnerabilitati pe site sa mai astepte, ca doar nu e bine sa il verificam la inceput ca le repara aia.

9 thoughts on “Portalul a murit! Sau nu?

 1. Mai conteaza? Oricum ei isi duc planul la bun sfarsit fara sa fie perturbati de semnalele noastre.
  Asa ca site-ul ala se va face pe bani grei… ca doar tre sa se spele niste bani. Parca vad… cum a fost cazul si altor site-uri din bani publici, ca va fi relativ o treaba amatoriceasca si nicidecum o realizare pe masura banilor bagati in el. Asta e Romania. O tara de cacat!

 2. In ultimii ani am renuntat la accesarea site-urilor gen portal in favoarea blogurilor si site-uri de stiri.

  In legatura cu “portalul” ministerului, sunt de parere ca va fi la fel ca toate licrarile facute pe bani publici, buget urias din care 80% “comisioane” si restul costul real iar utilitate NULL.

 3. Vrei sa stii cine a mai murit??? EBLOGS!!!!!!!!!!!!!!!!
  De doua saptamini eblogs.ro nu se mai deschide…
  CE SE INTIMPLA?????????????????? 🙁 🙁 🙁

 4. Tara mai aproape de cine? Avem un ditamai procentul de analfabeti, nu suntem in stare sa centralizam taxele si impozitele, dar facem site. :zambet amar:

 5. Andra, daca ai fi citit putin despre ce inseamna eRomania, ai fi aflat ca prin site-ul respectiv se incearca centralizarea taxelor si impozitelor … ca modalitate de plata, dintr-un singur loc, online.

  Daca tu mergeai pe ideea de centralizare in sensul de reducere a acestora, dar pentru a acoperi la fel de multe obligatii, ma scuzi ca m-am bagat in seama. 🙂

  De altfel, stategia nationala de comunictii ia in seama si aspectul educatiei. Cum? Ramane sa ne dam cu parerea …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: