home to blog Pomelnice online

Pomelnice online

Cine mai doreste, cine mai pofteste, o sumedenie de solutii de plata pentru pomelnicele online, fara numar, se poate. Dumnezeu ajuta pe toata lumea, daca dati suma de bani potrivita.

Am primit zilele trecute un link unde aflam ca pot sa trimit pomelnice online, pe un site, iar in urma platii cineva se va ruga pentru mine. Cum nu ma asteptam sa fie singurii, am mai gasit si altii care si-au facut pagini pe net in care te duci la pomelnice, platesti  si probabil cineva, undeva, intr-o biserica isi va aminti de tine si va zice de tine acolo. Desi n-ai nici o garantie ca va face asta.

Asa incat daca va plictisiti puteti sa va aruncati banii pe pomelnice online in conturile ActiveSoft sau ale vreunui webmaster inteligent care vorbeste in numele vreunei biserici.  Si mai trist e ca si niste publicatii au scris articole despre paginile astea de net in care cumperi vorbe in vant.

Nu dau linkurile siteurilor respective pentru ca tampenia asta cu pomelnice a bisericii ortodoxe mi se pare cea mai mare cretinatate existenta pe piata. Pare mai real sa cumperi o lumanare de la biserica si sa o aprinzi, decat sa dai bani ca sa scrii numele pe o hartie, ca un preot obosit si plictisit sa iti rosteasca numele in fata unor oameni. Ar fi fost mai fermecator daca intra si o piesa muzicala ceruta dupa asta, ca la dedicatiile de la radio sau din discoteci.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Pomelnice online

 1. Proiectul asta online e intr-adevar putin deplasat.

  Dar de aici pana la pune pe un nivel inferior rugaciunea pentru cineva fata de un gest pur simbolic ca aprinsul unei lumanari este cale lunga. In ‘afacerea’ cu pomelnice sunt implicate 3 parti. Cel care da pomelnicul, cel care il citeste si cel care apreciaza aprinsul unei lumanari. E suficient ca 2 parti sa fie sincere aici. Poate exista preoti plictisiti si obositi dar asta nu face pe toata lumea cretina, nu?

  E trist sa intru pe un blog de top din Romania si sa fiu facut cretin din oficiu.

 2. Salutare!

  Intr-adevar, partea deplasata a acestor pomelnice “online” o constituie obligativitatea platii si incertitudinea faptului ca banii vor ajunge acolo unde au fost trimisi.

  Biserica nu obliga ca la oferirea unui pomelnic spre pomenire si impreuna rugaciune (a celui ce a dat pomelnicul dar si a preotului respectiv) sa fie data o suma de bani.

  Problema noastra este defapt critica ce o aplicam la fiecare lucru marunt.

  Repet, ideea de pomelnic online nu este rea, gresita este obligativitatea platii.

  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.