home to blog Pista de biciclete?

Pista de biciclete?

Ma gandesc uneori, e bine sa ai pista de biciclete? Da? Nu? Daca da unde?

 

Si daca ne gandim putin as compara cu Amsterdam sau cu Berlin. Doua orase asemanatoare care au piste de biciclete. Si mai au un avantaj. Orasele alea au paduri si ceva mai multa racoare. Asa ca dupa ce alergi cu bicicleta 25 de kilometri prin oras, nu ajungi la birou putind a transpiratie.
Asta e o scuza pe care am auzit-o zilele trecute. Nu merg cu bicicleta ca transpir pana la munca si ce fac dupa aia?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Pista de biciclete?

 1. Oarecum offtopic, dar… macar bine ca recunosc oamenii ca merg neregulamentar. Avand in vedere ca merg si cu bicicleta si cu masina pe strada, cunosc ambele fete ale problemei – iar baietii astia isi risca viata la modul in care merg ei pe strada. Esti cu bicicleta pe carosabil, respecti exact aceleasi reguli ca si un autovehicul cu 4 roti: incadrare corecta, asigurare la schimbarea directiei, respectarea semnelor de obligativitate, etc. Si dupa aia ne plangem de ce nu sunt respectati biciclistii in trafic… Azi un cap sec pe Bd. Unirii inters. cu Vitan a facut stanga pe rosu direct de pe banda 2, taind fata unei masini de pe banda 3. Da-le dracu de piste. Mergem pe unde putem. Dar mergem regulamentar ca o viata avem.

 2. Daca ar scoate liniile de tramvai, ar avea loc sa faca piste pt. biciclisti, si sa largeasca si strazile. In locul tramvaielor ar putea pune autobuze.

  Uite aici un model din Danemarca, se poate sa existe si pista de biciclisti, si trotuar pt. pietoni : http://goo.gl/maps/4DleR

 3. Pistele pentru biciclisti sunt foarte utile. La fel cum si mersul pe bicicleta este foarte sanatos. Dar nu in Romania. Orice idee buna la noi trece prin “filtrul” mioritic: eu cat castig din asta?

  Rezultatul este un “produs” care nu are legatura cu originalul, inutil, chiar periculos, dar care produce bani celor care-l transpun in practica.

 4. @Cristian, pe bune, ne comparam cu Danemarca? LOL. Pai daca s-ar face la noi spatii speciale pe care sa mearga bicicletele, langa trotuar, s-ar ocupa instantaneu de masini.

  Zilele trecute plimbam caine (pe trotuar, care are si spatiu verde) si ma claxoneaza unu cu masina… se urcase pe trotuar sa depaseasca vreo 10 masini… ca de, el era smecher.

  1. Nu e vorba de comparat, trebuie doar sa te dedici. Exista solutie pt. orice, iar o solutie pt. pistele de biciclisti, am postat mai sus.

   Referitor la “smecherii” care vor ocupa pista pt. biciclisti + trotuar, se poate propune un proiect de lege, care sa-i amendeze, eventual sa le faca dosar penal, intrucat pun in pericol viata pietonilor.

   Stiu. Astea-s vise. Nu se va intampla niciodata la noi. Nu ai cu cine.

 5. Nu stiu daca ati observat dar majoritatea pistelor pentru biciclisti sunt blocate. In romania nu se respecta semnele de circulatie si noi avem pretentii sa respecte biciclistii unica regula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.