home to blog Piese auto

Piese auto

M-am trezit azi dimineata plimbandu-ma prin Pitesti ca vreau stergatoare noi pe masina. Si cum orasul are o strada mare ce-l tranziteaza de la un capat la celalalt si e plin de magazine de piese auto am plecat sa caut stergatoare pentru masina.

Am nevoie de stergatoare pentru masina pentru ca din fabrica nu stergeau foarte bine, nu m-au interesat pana acum cand mizeria din Bucuresti mi-a dat probleme in a mai vedea ceva in fata. E ca si cum ne-am plimba intr-o imensa groapa de gunoi in orasul asta.

Bun si ziceam ca eram la cautat de stergatoare. Ma duc in primul magazin, aveau numai pentru camioane, ma duc in al doilea magazin, aveau stergatoare chiar Bosch insa nu pentru masina mea, drept urmare l-am intrebat pe ala ce tip de stergatoare imi trebuie. A stat a cautat pe calculator tipul masinii si a scos solutia: 600 / 450 (mm cred). Zic bine … si plec mai departe.

Ei bine ziceam mai sus ca Pitestiul e traversat pe jumatate de o strada dintr-un capat la celalalt. Am plecat de la intrarea in Pitesti de pe autostrada, pana la iesirea din Pitesti si inapoi … oprindu-ma la vreo 40 de magazine de piese auto, n-am stat sa le numar, dar pe Dumbravei numai sunt vreo 15  – 20, si am intrebat in fiecare magazin, aveti stergatoare de masina? Ce marime eram intrebat. Pai 600 pe 450. Unii aveau … dar nici unul n-a avut modelul care sa mi se potriveasca. Asta din simplul motiv ca am un sistem de prindere altul decat cel clasic cu cleme pe care-l vedem la Dacii si alte masini de marca.

Asa incat, are cineva idee pe unde pot gasi stergatoare de marimea aia si diverse modele? Pentru ca de service n-am timp, ei lucreaza exact atunci cand lucrez si eu, iar peste program nu sta nimeni niciodata. 🙂

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

22 thoughts on “Piese auto

  1. Si eu am aceeasi problema cu sistemul de prindere… E diferit fata de cel clasic… Nu vreau sa ma gandesc cat vor costa stergatoarele noi (ma costa vreo aproape 900 de lei sa imi schimb tapiseria de pe scaunul soferului; doar sezutul… (si e textil)).

  2. Este foarte simplu. Sistemul de prindere este identic cu cel de la Golf V, Jetta, etc. Pret la VW sub 150 lei perechea. Codurile pt. stergatoare sunt: 1Q195542503C si 1Q195542603C (VW).

    Sau la Bosch, spui marca si modelul masinii. Si le iei la vreo 200 lei.

    Dar sfatul care merita 100 de puncte e altul: prosop vechi aspru, stergatoarele le iei in casa si le faci o baie fiarta, stergi cu prosopul pe muchii frecand puternic pana ramane negreala pe prosop. Le pui la loc si gata!

  3. Cum poti sa spui ca stergatoarele de la kia c’eed nu sterg bine? e ca in reclama aia cu ai vazut vreodata o toyota stricata… prietenul meu are acelasi tip de masina si n-am vazut stergatoare care sa curete mai bine. din doua miscari fac parbrizul luna. daca n-ai gasit inca, iti aranjez eu cu un tip si iti aduce stergatoare originale dar ii trebuie datele tehnice ale masinii. eu am un singur stergator si nu gasesc marimea potrivita pe nicaieri. (peugeot 107) are vreo 65 de cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.