home to blog Piata rosie, Moscova

Piata rosie, Moscova

Piata Rosie din Moscova este exact o piata rosie si nimic mai mult. Pentru ca acum este iarna in mijlocul ei este un pationar foarte mare si cam atat. Ca particularitati, rusii se lauda ca ceasurile din Piata Rosie sunt exacte si ele dau ora exacta a Moscovei, stelele de pe turnurile Kremlinului au fost aprinse cand au fost electrificate turnurile  si nu s-au mai stins de atunci.

Piata nu e plina de comercianti, cred ca din cauza frigului. In schimb poti sa iti faci poze daca vrei cu oameni care arata la fel ca Napoleon, Putin sau unul din cei doi Stalini. Mausoleul lui Lenin am inteles ca nu e vizitabil, oricum era pazit cu strasnicie de o groaza de militieni care au iesit ca furnicile dinauntru cand m-am oprit 5 minute sa fac poze. In piata cam bate vantul si e frig.

Am fost de doua ori in Piata Rosie, o data dimineata cand am vizitat Kremlin-ul si o data seara cand am trecut pe acolo ca sa ajungem la metrou. Bineinteles, nu se compara cum arata piata dimineata si seara, drept urmare va invit sa vedeti poze:


.

7 thoughts on “Piata rosie, Moscova

  1. Mausoleul se poate vizita, gratis chiar (bine,dupa ce treci prin cateva filtre,detectoare,etc,inauntru nu ai voie cu absolut nimic)…dar nu stiu exact daca e un program bine stabilit (de ex luni si joi de la 10-16,pt ca nicaieri nu o sa gasesti niste indicatii in lb engleza)…eu cand am ajuns acolo se putea vizita,dar am inteles ca programul era f scurt ..amuzant ca in Piata Rosie erau multi localnici intreprinzatori care vindeau bilete, desi accesul era absolut gratuit 🙂

  2. moscova este un pras foarte frumos si rusia este o tara frumoasa si cu o istorie bogata ,dar stirbita decand este comunista .vrem sau nu rusii au avut niste oameni valorosi si au dat lumii scriitori ,cantareti ,balerini …doar ca a fost o tara comunista si de kkt care ne-a tinut in lesa mai bine de 50 de ani

  3. @jokeru nu-i mai balacarii atita.pina sa vina comunistii ereau numai cocioabe ulite pline cu noroi si…ti-au adus apa in casa te-au facut sa traiesti civilizat.loc de munca stabil locuinta etc.esti liber sa iubesti occidentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.