home to blog Pentru ce protestezi?

Pentru ce protestezi?

De catva timp in fata Palatului Parlamentului, pe latura cu parcul Izvor, niste oameni protesteaza. Sunt in greva foamei unii dintre ei, cert e ca stau acolo. Si-au adus plapumi de acasa, dorm pe trotuar, dimineata au jandarmii care vin si stau de vorba cu ei. Pe langa acestia nimeni altcineva. Dar oamenii protesteaza acolo.

Au si pancarte urcate pe garduri si isi manifesta plangerile astfel. Intrebarea e pentru ce protesteaza acolo? Ca n-am sesizat aspectul. Adica din goana masinii nu reusesc sa le citesc doleantele si trec in fiecare dimineata pe acolo.

Si totusi, cu tot protestul aia, cu oamenii stand in frig si ploaie si vant in fata Parlamentului n-am vazut nici o ambulanta in nici o dimineata acolo, sa ii intrebe de sanatate. Bine, jandarmii isi fac datoria. Si cam atat. Tot nu stiu pentru ce protesteaza.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

7 thoughts on “Pentru ce protestezi?

 1. Sunt revolutionarii din ’89. Nu stiu cat de revolutie a fost atunci, insa eu unul m-am cam saturat sa aud ca in Romania se taie, iar bugetul unora creste in 2012. Una e sa ingheti, alta e sa tai.

  1. Nu stiu exact pentru ce protesteaza, dar stiu ca in fiecare zi e o ambulanta acolo. Am vazut si dimineata si dupa ora 4 sau 5.

 2. Nu sunt numai revolutionari. Trec zilnic fie prin parc, fie pe langa cu 385-ul si am apucat sa citesc fragmente. Pe unele pancarte am vazut “Bucurestiul impotriva eutanasierii” sau ceva de genul. Greva foamei, ceva ca in Vacanta Mare – “2 ore dimineata, 2 ore dupa masa”.

 3. Deci bunicu care a fost in razboi timp de 2 ani, in acest timp a batut Europa la pas de la rusi pana la germani si inapoi, a stat prizonier de razboi prin Siberia lua o pensie de veteran de cateva sute de lei.
  Mucosii astia de la revolutie au 2200 pentru ca au stat in frig 4-5 zile (cel mult).
  Probabil adevaratii revolutionari din ’89 care isi merita acesti bani ii numeri in cateva minute.

  Multa puma retarzilor care nu stiu decat sa ceara de la stat!!!

 4. In primul rand nu sunt 2200 lei.

  In al doilea rand tata a fost impuscat si a murit si nu am primit nimic in afara de indemnizatie.
  Adica ma scuzati o reducere la RATB si Metrou si CFR. Oricum le aveam ca studenta.

  Daca traia tata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.