home to blog Pentru ca suntem “Eastern Europe”

Pentru ca suntem “Eastern Europe”

Daca inainte expresia cunoscuta era cea de Vestul Salbatic, iar aici ne gandim la cautatorii de aur, la pistolari, la inchizitie, la ciuma din Europa si ce alte evenimente s-au mai intamplat in vest. Acum s-au inversat rolurile, din vestul sabatic in estul salbatic sau estul nedezvoltat.

Daca Republica Moldova e recunoscuta ca da filme la televizor luate de pe net, cu sau fara elementele de copyright ale celor care le fura si le pun pe net, am auzit aseara expresia asta:

Suntem in sud estul europei, aici nu e vorba de DRM, aici copyright-ul e ceva facultativ, aici sunt tari sarace, nu stau sa plateasca ele drepturi de autor pe continutul trimis.

Drept urmare chiar daca am vrea noi sa fim mai coiosi si sa facem si sa dregem ceva, nu vom rezolva nimic si vom cara in spate povara unor tari de langa noi ca Republica Moldova, ca Bulgaria, ca Rusia si ce mai e pe langa noi si nu se ocupa de protejarea drepturilor de autor.

8 thoughts on “Pentru ca suntem “Eastern Europe”

  1. Adică vrei să spui că românia nu se înscrie în lanţul de ţări care face aşa ceva? Eu cred că noi am inventat furtul aşa că… să nu mai facem noi pe ăia curaţi, oneşti, deştepţi. Nu?

  2. FACI MISTO CU INCHIZITIA SI CIUMA IN VESTUL SALBATIC, NU? SAU AI VAZUT-O PE VREUN FILM LUAT DE PE NET SI DAT LA O TELEVIZIUNE MOLDOVEANA?????

  3. De parca noi am fi niste mielusei si respectam toate legile si regulile. Si noi furam ca la balamuc: melodii, poze etc. Pun pariu ca daca s-ar putea, OTV sau B1TV ar da si filme trase de pe torenti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.