Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bun, macar atat decat sa creasca taxele.

Si nu scade pensia si salariul fiecaruia in parte, ci fondul total de salarii cu 25%. Drept urmare acum incep scandalurile si pupaturile in cur in administratia publica de stat, astfel incat fiecare sa aiba scaderea cat mai mica din salarii. Ideea e ca salariile care ar scadea sub 600 de lei in urma reducerilor, nu vor fi afectate.  Acum urmeaza scandalurile in institutiile bugetare, acum reinfloreste shpaga data bugetarilor – pentru ca sunt niste persoane total indolente si iresponsabile – si de acum ar putea incepe miscarile sindicale.

Hai sa vedem, e fun in Romania. Urmeaza scumpiri ale combustibilului.

Si daca tot ziceam de scumpiri, m-ati criticat zilele trecute pentru ca am zis ca vor creste preturile cu 40% in timp ce ele ar fi putut creste cu maxim 10 %. Pai sa facem calculul simplu al omului de la piata. Daca creste benzina cu 10%, inseamna ca trebuie inca 10% adaugat la pret, daca creste TVA-ul, inseamna ca inca x% trebuie adaugat la pret, daca creste pretul combustibilului inca 10% adaugati la producatori, dupa care iar la produsul finit si de aici rezulta aia 40%. O sa traiti si o sa vedem.

Pana una alta, Basescu zicea sa avem incredere ca va fi bine. Puii mei, va fi bine, dar vorbeste cineva cu noi? O iesire din asta de tip Zeus nu calmeaza pe nimeni. Din contra, iar asta veti vedea in saptamanile urmatoare.

PS: Draga domnule Presedinte, daca tot ati spus ca am aberat in articolele de pe blog de mai devreme, pai cum sa nu aberam? Ne bazam pe vreun comunicat oficial? Nu, atunci tara e in criza, atunci ne ducem dracu, pentru ca nimeni nu vine sa spuna oficial nimic. Tui comunicarea masii si transparenta lu peste.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Marius Moga

  Scaderile acestea sunt cu dedicatie pentru cei 5 milioane de romania care nu l-au votat? Sau pentru cei 5 milioane care l-au votat? Doar asa, ca sa inteleg si eu.

  Reply
 2. vlad

  Chiar ma temeam vis-a-vis de o crestere a tva si cota unica.
  Personal ma bucur ca s-a luat aceasta decizie..la fel cum spunea Isarescu ieri:nu poti sa tii pensiile la nivelul actual in conditiile in care o familie de oameni care muncesc au ca venit pe membru de familie o suma mai mica decat un pensionar.

  cat despre categorii gen medici,prevad o coplata a asistentei medicale si/sau neacordarea asistentei medicale persoanelor care nu au asigurare medicala(la fel ca in US)

  Reply
 3. A.Dragos

  Cum sa scada salariile bugetarilor cu 25% ? Sunt tampiti astia ? Cu -25% la salariu ruineaza orice bugetar. Toti isi fac rate dupa salariul din momentul respectiv, si cu -25% n-o sa mai poata sa plateasca mare lucru…

  Reply
 4. dan

  @Dragos: Nu scade salariul cu 25% ci Fondul de salarii , restul ramane la latitudinea sefilor…. Acuma sa vezi “gudureala” pe langa sefi …!
  Dar cu domnii si doamnele care ocupa fotolii cu salarii de mii si zeci de mii de Euro pe luna , la diverse institutii NEFUNCTIONALE ale statului (cei care se ocupa de autostrazi , sau de atragerea de fonduri europene sau de conducta Nabucco , care nu se va mai construii niciodata) , sunt curios ce se va intampla …?!

  Reply
 5. Alex Pinta

  Alta Marie, da’ cu alta palarie! Asa e cu taierea salariilor si a pensiilor. Nu mai creste TVA-ul si cota unica, ci scad salariile. Pai nu e acelasi lucru?

  Reply
 6. Miruna

  Oricum , la ce salarii au ei, 25 % nu reprezinta mare lucru . Ajutorul de somaj asa e mic la ce mama naibii il mai micsoreaza? Tare is curioasa daca ii voi auzi spunand ca vor marii pensiile , salariile cu 15-25 % . Deja incep sa vreau cam multe ..

  Reply
 7. Tutu

  socoteala cu 40% nu mi se pare corecta.
  daca creste pretul combustibililor cu 10% va creste pretul produsului finit – adevarat. insa nu cu 10%. daca ar fi sa creasca cu 10% ar insemna ca in structura de costuri e doar pretul combustibilului si nimic altceva.
  costurile cu combustibilii in productia unui produs finit reprezinta un procent destul de mic in general – ex: transportul produselor. restu’ mai sunt materii prime, forta de munca, utilaje, samd.
  intr-adevar, daca va creste TVA cu x % atunci va creste si pretul platit de cumparatorul final cu x%.
  gresesc undeva?

  Reply
 8. ipo

  “Daca creste benzina cu 10%, inseamna ca trebuie inca 10% adaugat la pret”. Bai ce logica de bisnitar! Da ce frate, ponderea costului cu transportul in pretul final al produsului e 100%? Halal…

  Reply
 9. piticu

  @tutu ai 10 % pret mai mare la transportul materiei prime, pentru asta ai 10% pret mai mare la productie, ca omul care munceste da cu 10% mai mult, dupa care ai 10% la transportul marfii finite pe rafturi, dupa care ai inca 10% asa … ca sa fie, de unde rezulta 40% …

  hai sa fim seriosi ca am mai trecut prin asa ceva! nu ar fi prima data

  Reply
 10. Tutu

  probabil in practica autohtona se va ajunge la 40%, insa nejustificat, dupa parerea mea.
  teoretic, daca in costul total al produsului costul benzinei(motorinei) reprezinta x%, atunci valoarea data de acest x% va creste proportional cu cresterea pretului carburantilor.
  practic e posibil sa ai dreptate.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.