home de pe net Pe ce loc in trafic?

Pe ce loc in trafic?

Ieri, am avut o discutie foarte scurta si foarte fructuoasa despre bloguri, de fapt despre blogul meu si o parere personala.

A doua intrebare ce mi-a fost adresata a fost:

Pe ce loc esti in trafic?
De unde sa stiu pe ce loc sunt in trafic? Nu ma uit, nu ma intereseaza, eu nu stau sa scriu pentru trafic.

Drept urmare ce sa spun, cifrele de la trafic.ro ( le las publice ca sa existe niste unghii in gat la SEO spammeri),

trafic,ro

sau cifrele de la analytics?
google analytics

Si ce motor de indexare sa folosesc?  Pana acum google mi s-a parut cel mai serios, pe langa faptul ca au avut si ei bubele lor. Dar cel putin ei nu baneaza hosturi, nu baneaza clase de IP-uri, nu baneaza clienti, nu folosesc (de-ai dracu) datele personale ale cititorilor in scopuri personale?

Pana una alta se aude ca 2008 va aduce cateva noi motoare de indexare ale siturilor in .ro. Acuma ar trebui traficu sa se teama? Nu cred, pentru simplul motiv ca exista experienta gtop. Un motor foarte bun, mai bun decat trafic, dar care a cedat frumos la un numar foarte mare de accesari. Nici baietii de la trafic nu-s departe de asta. De fapt, aici isi cam revine situatia ca le-au plecat utilizatorii neogen, iar pe cei de pe hi5 nu au putut sa ii indexeze.
Si iarasi ma gandesc, ce sa raspund cand sunt intrebat pe ce loc sunt in trafic?  Sa zic ca sunt primul blog din categoria aia, ca sa nu luam in seama  blogurile  GSP cu trafic  artificial, sau SEO  spamm-urile si digg-urile? Sau sa imi fac si eu cate un din asta din cand in cand?  De altfel exista destule metode de generat trafic artificial.   Candva mi se promisese chestia asta, dar a fost uitata.  Poate o facem ca sa multumim  persoanele ce ma intreaba pe ce loc sunt in trafic.

Si pe bune de nu consum doar 20% din  banda de net, ce tot eu o platesc.

7 thoughts on “Pe ce loc in trafic?

  1. Vad ca din ce in ce mai des apar bloguri umflate cu trafic artificial, sunt pe primele pozitii in Trafic.ro(la un moment dat). Oare se simt bine baietii aia ?

  2. Si eu zic ca intr-un fel e important traficul, dar nu trebuie sa scrii sau sa lucrii doar pentru trafic. Si in legatura cu traficul artificial, nu cred ca merita. Parerea mea este ca daca vrei sa ajungi departe (ma refer la faptul sa ai succes pe termen lung) trebuie sa te concentrezi pe continut constant si de calitate, iar cititorii (traficul) o sa se inmulteasca in mod natural.

  3. Sa nu scrii niciodata doar pentru gogu! Exceptand poate asta: http://www.piticu.ro/2007/10/17/ cum-sa-internet-la-doua-calculatoare/index.html ? 😀

    Si mai erau da mi-e lene sa le caut! Tu esti un fel de Esca, SUV-urile polueaza and shit dar ea tot isi plimba curul cu un SUV. Lupul eMoralist! God damn hippies! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: