home to blog Parcul Bordei

Parcul Bordei

parcul bordei

Am fost in seara asta in mult titratul parc Bordei. Pentru cei care nu stiu unde este, de pe Primaverii se face stanga si un pic mai in fata. Am parcat in fata la Vila Lac 3 🙂 (!!)

E un pseudo parc, flancat de garduri si sarma. E dragut amenajat, insa mai greu pui copaci dupa ce altii au fost taiati, degeaba faci un loc de joaca si pui iarba si pamant fertil daca inainte acolo a fost depozit de materiale de constructii.

Mai e de lucru acolo, probabil e spre bine, ar trebui mai multi copaci si ar fi bine. In schimb e racoros pentru ca e apa in preajma, sunt cateva banci si s-a terminat distractia, in schimb e foarta multa liniste, daca nu esti pe partea cu bd. Aviatorilor.

Nu intra oricine acolo, iar gardienii vegheaza la pastrarea ordinei in parc. Nu am gasit locuri de fumat, dar am aruncat chistoacele in cosurile puse din 10 in 10 metri.

Nota personala: mai bine ramanea la Constanda si construia ala acolo ce vroia sa construiasca.

12 thoughts on “Parcul Bordei

 1. Pingback by joju si eu am aflat doar recent 🙂
  au cheltui mult si accesul cat si exit-ul se fac prin aceeasi poarta pazita de 2 gardieni publici
  sper sa schimbe gardul ca a ramas cel de acu’ 10 ani

 2. scuza-ma ca-ti spun dar nota personala de la sfarsit e cel mai tamp lucru pe care puteai sa-l spui. Daca in loc de parc tu-ti doresti cladiri…

 3. Piticule esti tralala sau tzaka paka? cum sa zici k mai bine ramanea la ala? De cate ori ai fost cu acolo inainte sa fie refacut parcul? Iti zik eu..l-au facut super tare ! Arata-mi tu parculet facut mai misto ca asta..cu lebede pe lac….pauni..super curat..etc..Cum ar fi trebuit sa fie ca sa iti placa si sa apreciezi ca nu i l-au dat aluia ? 😉

 4. dap, n-am citit initial tot articolul , cred ca piticu este afectat de canicula
  Bordei este cel mai nou si unul dintre cele mai scump amenajate parcuri din bucuresti

  1.statuia lui Marin Preda
  2.lebede negre
  3.pauni
  4.flori
  5.gazon super – zici ca-i casmir
  6.iarba artificiala la leagane (n-ai sa vezi in alt parc!)

  piticu, te-ai vandut lu’ Constanda? Innocente stie?!

 5. 🙂 e un parc mult prea fortat facut.

  In momentul de fata, are iarba pusa acolo cu forta, parte din ea s-a uscat ca n-a prins. Toti copacii existenti sunt maltratati si plini de cuie si alte lucruri ramase de pe urma unei constructii. Mai mult am vazut copaci care stateau sa se usuce acolo.

  E bine, tot parcul e impanzit de furtune care sa stropeasca si sa aduca apa pentru parc.

  Dar totusi e prea putin.

  Fiind un parc facut pe criterii politice, implicarea politicului mult prea mult, folosirea lui in campanie electorala, a facut ca parcul asta sa fie doar o spoiala rapida ca sa zicem ca am facut ceva bine si bun si scump si repede.

  Ma asteptam sa vad mult mai multa vegetatie in parcul asta, sa vad spatii mult mai ingrijite, nu iarba culcata la pamant, nu pamant fara iarba pentru ca n-a prins avand acolo resturi de materiale de constructii sau cine stie ce.

  Intr-adevar, paunii si lebedele sunt spectaculosi, mai ales ratele pe care le-am vazut zburand, macanind si mergand in rand. Dar o cismea de apa intr-un parc in care n-ai nici un restaurant sau chiosc de unde sa iti cumperi suc ar fi fost bine.

  Si pe langa toate acestea, imi doream ca parcul sa nu se termine brusc in fata unor garduri de metal vopsite in verde. (daca te duci pe langa debarcader o sa vezi cum aleea se termina brusc intr-un gard).

  Si sa te plimbi printr-un parc ce se parcurge la pas in 10 minute dintr-un capat la altul, trecand prin mijloc e bine, dar parca as vrea sa nu ma bata soarele in cap jumatate de drum. Si aici vin cu argumentul ca daca era plantat un copac in iarna / primavara, prindea pana acum si avea deja frunze frumoase. Sau un brad de unde sa vina racoare 🙂

 6. Asa ca mai bine hai sa construim acolo fro’ 5 blocuri decat sa asteptam pana la anul cand natura isi va intra in drepturi si cand iarba aia va creste cum trebuie… :P.

 7. cred ca te asteptai sa te simti in Bordei ca in Herastrau !
  treci strada si esti in Herastrau

  poate Bordei e politizat si fortat
  dar este mic, cochet, cu banci si flori

  fiecare mp de teren cu vegetatie este un castig pentru plamanii tai de fumator

 8. Pentru cei care se tem ca ala ar fi contruit blocuri acolo, tin sa-i dezamagesc. Studiul geo-tehnic arata ca nu se pot construi cladiri mai inalte de 3 etaje in zona. Fundatie pe malul apei pentru zgirie nori? Bani multi. Nu face investitia!
  Constanda (cu ajutorul lui Videanu) a jucat o carte mare: dau la schimb un teren paraginit pentru depoul de tramvaie din Pta Victoriei sau pentru Cartierul Francez. Altfel fac zgirie nori aici. Liberalii au crezut ca-s destepti si Tariceanu a zis ca nu da terenul din spate de la Guvern ca face el extindere la cladire, Chiliman a zis ca parcul, ca bucurestenii, ca verdeata si uite cum s-a facut Constanda cu un teren tzapan cu niste case pe care o sa le dea jos, si acolo chiar ca si regimul de inaltime ii permite sa faca ceva la 16 etaje. Ca deh, Videanu a dat-o cu baza legala cu despagubiri… Si uite ce mUE ne-am luat: i-am dat lu’ ala si Cartierul Francez, i-am dat si bani despagubiri, numai buni sa inceapa asta sa ridice niste casute cochete pe aia 5000 mp pe care i-a pastrat in parcul Bordei.
  Si voi va bucurati de 2 pauni si 3 rate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.