home to blog Parada de pe 1 decembrie (II)

Parada de pe 1 decembrie (II)

Pe drum spre Arcul de Triumf, ieri, am auzit cea mai nasoala replica legata de ziua nationala: Cat de mult urasc eu 1 decembrie. In schimb pe langa frigul de afara, pe langa multimea de oameni de la Arc, pe langa filtrele de securitate si altele, jurnalistii si fotografii prezenti la eveniment se plangeau ca nu mai sunt cati erau inainte. Si pe buna dreptate, in afara de un tip de la Reuters, doi de la AFP, au fost maxim 10 fotografi la acest eveniment, iar pana sa inceapa parada, toata lumea se intreba  cu voce tare unde sunt fotografii de la Mediafax sau daca asa ceva exista. N-am inteles in schimb de ce se cramponau si ofticau fotografii atunci cand SPP-ul ii ruga sa faca poze cu aparatul foto pentru a demonstra functionalitatea lui, in spatiul sigur amenajat. Pe aeroport te pune sa si dai un telefon ca sa vada ca functioneaza.

Nici prezenta televiziunilor nu a fost stralucita. In afara de televiziunile de stiri si probabil TVR, n-am vazut vreo mediatizare a paradei de ieri. Culmea a fost cand aseara la PROTV acestei parade i-au fost alocate doar doua minute de material la finalul jurnalului de stiri.

In schimb, in multime erau niste oameni care tipau ca ei vor sa vada si sa li se faca loc ca sa vada. Au existat huiduieli la adresa militarilor, pe masura ce acestia erau prezentati, nu numai la adresa lui Boc, dar si aplauze si urale.

4 thoughts on “Parada de pe 1 decembrie (II)

  1. Faine poze!:)
    “Cat de mult urasc 1 decembrie?!” Am auzit si eu faza asta ieri, sau imi bag **** in ea sarbatoare, imediat dupa ce am plecat de langa tine! Eu jur ca nu ii inteleg pe oamenii astia frustrati. E zi nationala, bucura-te de ea… nu veni la Arcul de Triumf sa iti versi amarul pe Boc si pe altii. Nici mie nu imi place tara asta, dar macar de 1 decembrie ma mandresc si eu ca e ziua romanilor de pretutindeni. Asa ceva nu mi-as permite sa tip in gura mare, la fel cum au facut cei pe care i-am auzit amandoi!

  2. Au iesit destul bine fotografiile. 🙂

    Ce mi-ar fi placut sa fac si eu poze la parada de la Arcul de Triumf. A trebuit insa sa ma multumesc cu un ceremonial de 50 de persoane. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.