home to blog Pai sa fie sau sa nu fie client?

Pai sa fie sau sa nu fie client?

Ce face omul de Craciun? Pai bea. Cat bea? Cat il duc buzunarele. Unde bea? Pai in carciuma, ca trebuie sa fie vazut si de altii.

Drept urmare zilele astea am tot iesit prin oras colindand baruri si cautand sa bem. Si m-am tot mirat de serviri in diferite localuri. Categoric cele mai bune localuri sunt alea in care chelnerul e langa tine, atat cat sa nu te agaseze, dar nici sa tipi dupa el. Si totusi nu inteleg de ce daca ai carciuma plina lasi clientii sa stea pe un suc. Mie mi se terminase sucul si mai doream inca unul, astfel incat a trebuit sa astept vreo 10 minute sa fiu bagat in seama de chelnerita sa imi aduca inca un suc. Adica mai multe comenzi la un bar plin nu sunt bune sau e mai bine sa ai barul plin si toata lumea sa stea pe un suc toata seara?

Eh, astea se intamplau in afara Bucurestiului, aici chestiile se modifica in functie de cat de mare e barul. Daca e foarte aglomerat, atunci chelnerii te agaseaza si te zoresc, astfel incat tu sa iti bei mai repede sucul ca sa faci loc la masa si pentru alti clienti sa vanda cat mai mult. Dar de obicei chestia asta se intampla doar atunci cand patronul este in local si supravegheaza activitatea, altfel nu prea. In seara asta am stat cu scuzele de rigoare la o masa pe care ploua, asigurandu-ne ca ne putem muta atunci cand alta masa se elibereaza.  Si toate astea doar pentru faptul ca patronul era in spate si verifica ce se intampla in bar.

Si pana la urma sa te intrebi daca e bine sa le dai ciubuc sau nu.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Pai sa fie sau sa nu fie client?

  1. Depinde ce facea chelnerul de nu a avut grija de tine. Daca statea la palavre cu colegii de munca, sau daca a iesit la o tigara atunci nu merita sa-i lasi bacsis. Daca erau 3 chelneri la 100 de clienti atunci zi mersi si lasa-i bacis.

    Sunt chelner in SUA, si crede-ma ca daca am timp sunt super atent cu clientii mei, ca orice chelner intreg la cap stie ca bacsisul vine in functie de servicii. Dar daca trebuie sa am grija de 30-40 de clienti atunci n-am timp sa verific paharul de suc la fiecare 2-3 minute. Daca am timp de foarte multe ori ma pun la povesti cu clientii, radem, glumim … (evident, dar si clientul e deschis catre asa ceva)

  2. dau bacis numai daca sunt multumit de servicii. Nu ma intereseaza cati clienti sunt pe capul chelnerului. Daca eu am fost multumit de servire, las, daca nu, asta e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.